Forex – ABD Doları, Powell’ın Konuşması Öncesinde Sakin

Investing.com – Geçen hafta yayınlanan güçlü iş raporlarını takiben agresif faiz indirimi beklentileri azaldıkça, ABD doları Salı günü Asya’da sakin seyretti.

Amerikan Doları’nın öteki 6 majör döviz karşısındaki performansını ölçümleyen Amerikan dolar endeksi, 96,977 puanda pek değişmedi.

Fed Lideri Jerome Powell’ın da içinde olduğu 10 kadar ABD merkez bankacısı bu hafta konuşma yapacak. Fed’in Haziran toplantısına ilişkin tutanaklar da Çarşamba günü yayınlanacak.

Cuma günü yayınlanan datalar, Haziran ayı ABD iş büyümesinde keskin bir artış gösterdi ve Fed’in Temmuz sonundaki toplantısında faizleri 50 puan indireceğine ait beklentileri azalttı.

Tokyo’da Mizuho Securities’de kıdemli döviz stratejisti olan Masafumi Yamamoto, “Fed’in insanların düşündüğü kadar güvercin olmama riski var. Bu döngüdeki eğri önünde bulunan merkez bankaları Avustralya ve Yeni Zelanda. Fed takip ediyor lakin Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Bankası (BoE) gecikmeli geliyor,” dedi.

GBP/USD çifti 1,2509 puanda pek değişmedi. Bilgi cephesine baktığımızda İngiltere’nin GSYH ve endüstriyel üretim sayıları Çarşamba günü ortaya çıkacakken, BoE mali istikrar raporunu Perşembe günü yayınlayacak.

Reuters bir haberinde, 31 Ekim’de şoku atlatmak için geçiş mutabakatları olmaksızın İngiltere’yi AB’den çıkarma kelamı veren Boris Johnson’ın Muhafazakâr Parti liderlik yarışında besbelli bir zafere yanlışsız ilerlediğini bildirdi.

USD/JPY ikilisi 108,72 yakınlarında sakin kaldı. Japonya Sanayi Bakanı Hiroshige Seko’nun bugün yaptığı açıklamada, Japonya’nın, Güney Kore’ye olan yüksek teknoloji ihracatı üzerindeki yaptırımları kaldırmayı “hiç düşünmediğini” söylemesinden sonra, Japonya ve Güney Kore ortasındaki tansiyonlar devam etti.

Kabine toplantısı sonrasında yapılan bir basın açıklamasında, “Japonya’nın ek yaptırım uygulayıp uygulamaması, Güney Kore’nin yanıtına bağlı” dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Japonya’nın İktisat, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Tokyo’nun “(Güney Kore’ye olan) ihracat, denetim edilmiş eserlerin transferi ve onlarla ilgili teknolojiler üzerinde güncellenmiş lisanslama siyasetleri ve prosedürleri uygulayacağını” söz eden bir kıymetlendirme yayınladı.

USD/CNY %0,02 artışla 6,8815 puanda süreç gördü. Ulusal İstatistik Ofisi Çarşamba günü Haziran ayına ilişkin resmi TÜFE ve ÜFE datalarını paylaşacak, ikinci çeyrek GSYH ise hafta sonu ortaya çıkacak.

Başa dön tuşu