Merkez Bankası, Facebook’un Projesine Ortak mı Oluyor?

Türkiye Merkez Bankası’nın Facebook’un çıkaracağı yeni kripto para projesi Libra’ya ortak olmak için çalışmalar yapması gerektiği söylemi, Türk kripto para dalında geniş bir yankı uyandırdı. Bahisle ilgili olarak Twitter üzerinden bir açıklama yapan avukat Gökhan Ahi, TCMB’nin bu alanda çalışması gerektiğini tabir ederken, bu biçim bir atağın Türkiye için çok kritik olabileceğini savundu.

Başarılı isim, Twitter üzerindne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir fikir: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Facebook (NASDAQ:FB) önderliğinde çıkacak olan dijital para Libra’ya şimdiden ortak olsa ne hoş olur…Kim bilir, beki de Türkiye’nin teknolojik atağı bu olur. Bankacılık sistemiyle, yazılımcılarıyla, teknoloji şirketleriyle, hukukçularıyla, ekonomistleriyle oluşan bir ekosistem ile dünyadaki öncü ülkelerden birisi oluruz.”

Aslında bu durum pek de sürpriz bir çıkış değil zira Facebook’un geliştirdiği bu projeye, dünyanın dört yanından önemli bir talep var. Dünyanın önde gelen ülkelerinin merkez bankalarının ya da finans kuruluşlarının başında yer alan isimler de, periyot devir yaptıkları açıklamalar ile bu duruma dikkat çekiyorlar ve Facebook’un projesine ilgi duyduklarını tabir ediyorlar.

Şu anda bankacılık ve finans kesimine tam olarak nasıl bir tesir yapacağı meçhul olan bu projelerin aslında tesirinin gözlenmesi de çok elzem bir husus olarak dikkat çekiyor. Bu duruma nazaran, birçok bankanın gelecekte ataklar yapması ve çeşitli alanlarda kimi konumlar alması da hayli beklenen bir diğer durum olarak dikkat çekiyor.

Merkez Bankası, Facebook’un Projesine Ortak mı Oluyor? yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu