Mt. Gox Mağdurlarına Şaka Gibi Teklif

Bir periyot kripto para dalının en büyük borsası olan ve bünyesinde çok fazla sayıda kullanıcı barındıran Mt Gox borsası, hacklenmesinin ve iflas etmesinin akabinde hala müşterileri ile güç günler yaşıyor. Müşterilerinin Bitcoinlerini kaybetmesinin akabinde mühlet gelen davada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yatırım danışmanlık ve idare şirketi olan Fortress, Mt Gox’un bahisle ilgili sürecine bakarken, yaptığı açıklamada borsadaki müşterilere Bitcoin başına 900 dolarlık bir fob teklif etti.

Şirket tarafından borsa mağdurlarına gönderilen metinde, şu tabirler yer alıyor:

”Elbette bizim tarafımıza iletilen her bir talebi farklı başka inceliyoruz ve her hadiseye ferdi olarak yaklaşıyoruz. Lakin gelinen noktada şu an için yapabileceğimiz en maksimal teklif, borsa iflas ettiğinde Bitcoin pahası olan 451 doların iki katı olan 900 dolar olacaktır.”

Borsanın hacklenmesinin ardındna yaşanan süreci hayli zorlaştıran yegane şey, o günden sonra Bitcoin fiyatının akıl almaz bir artış göstermesi oldu. O devrin Binance’i olarak da adlandırabilecğmiiz borsanın hacklendiği ve iflas ettiği periyotta bir Bitcoin fiyatı 450 dolardı. Günümüze geldiğimizde ise Bitcoin fiyatı 13 bin dolara dayanmış durumda.

Bu da o periyot mağdur olan bireylerin ziyanlarının daha da artmasına yol açmış durumda. Fakat elbette borsa hacklenmeseydi, bu şahısların ne kadarı ellerindeki Bitcoin’i tutacaktı, o da başka bir tartışma konusu.

Mt. Gox Mağdurlarına Latife Üzere Teklif yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu