New York Başsavcısından Celsius eski CEO’su Mashinsky’ye dolandırıcılık davası!

İflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius’un eski CEO’suna New York Eyalet Başsavcısı tarafından yatırımcıları dolandırdığı teziyle dava açılıyor.

Basında gösterilen haberlere nazaran New York Eyaleti Başsavcısı Letitia James, Celsius’un kurucusu Alex Mashinsky’ye şirketinin birçok tarafı hakkında yatırımcılarını aldatıcı açıklamalarda bulunduğu ve eyalet maddelerine gerektirdiği üzere uymadığı teziyle dava açıyor.

Celsius’un eski CEO’sunun, yatırımcılarına finansal özgürlüğe ulaştırma kelamı vererek yanılttığı belirtiliyor ve bu kelamlar, New York Eyalet maddelerine nazaran temelsiz ve yanlış vaatler olarak yasa dışı dava konusu kapsamına girmektedir.

New York Başsavcısı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

New York Savcılığı yatırımcıların kayıpları için harekete geçti

Başsavcı, kripto yatırımcılarının kayıplarını gidermek ve sorumluların gerekli cezaları alması için harekete geçildiğini açıkladı.

Başsavcı James, Mashinsky’nin yatırımcılarına Celsius’un düşük riskli yatırımlar yapacağını ve sırf saygın şirketlere varlık ödünç vereceğini söylediğini sav ediyor. Lakin bunun tersine yüksek riskli karşı taraflara rutin olarak varlık ödünç vererek yatırımcılarını “mali yıkım” yoluna sürükledi kelam konusu tezlerden biri.

Basın açıklamasına nazaran New York Başsavcısı James davayı kazanırsa Mashinsky’nin New York’ta bir daha iş yapması engellenecek ve ayrıyeten yatırımcılarına tazminat, tasfiye ve tazmin meblağı ödemesinin önü açılacak.

Celcius,Temmuz 2022’de mahallî varlığının %99’undan fazlasını kaybettikten sonra iflas müracaatında bulunmuş ve yatırımcı süreçlerini durdurmak zorunda kaldığını açıklamıştı.

Celcius’un iflası sonrasında, şirket kapanma nedeni olarak çok piyasa dalgalanmasını göstermişti.

Bu makale birinci olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu