Nexo, Bulgaristan’da kara para aklama iddiasıyla soruşturma altında

Investing.com – Kripto kredi kesiminin önde gelen şirketlerinden Nexo, Bulgaristan’da kara para aklama, milletlerarası yaptırımları ihlal üzere bir dizi mali cürmün araştırıldığı geniş çaplı bir soruşturmaya dahil edildi. 

Bulgaristan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Nexo’nun yasa dışı faaliyetlerine karıştığına dair deliller olduğu aktarılırken şirketin başşehir Sofya’da bulunan merkezine Bulgaristan savcıları ve yabancı casusların görevlileriyle baskın düzenlendi.

Konuyla ilgili bir tweet serisi yayımlayan Nexo, ilgili makamlarla iş birliği içinde olduğunu vurgularken düzenleyici standartlara uyma konusunda şimdiye kadar gereğinden fazla çaba gösterdiklerinin de altını çizdi.

Nexo resmi Twitter hesabından devam eden açıklamada kripto sanayisi üzerinde düzenleyici baskının son vakitlerde artmasıyla yargısız infaz üzere bir yaklaşımın benimsendiği istikametinde tenkitler de vardı. 

Bulgaristan lokal medyası tarafından servis edilen gelişmede Nexo, Rusya’ya yönelik memleketler arası yaptırımları ihlal etmek başta olmak üzere bir dizi mali suça yönelik soruşturma altına alındı. 

Nexo CEO’su Antoni Trenchev ise Bloomberg’e konuşarak baskını doğruladı. Trenchev, yaptığı açıklamada Bulgar savcılarının yalnızca operasyonel faaliyetlerle ilgili olarak bir Bulgar şirketi hakkında soruşturma açtığını tez etti.

Baskın ile ilgili söylentilerde ise Nexo’nun Bulgaristan ofisinin çalışanlarının kripto bölümünün en büyük ponzilerinden biri olarak kabul edilen OneCoin’in firari yöneticisi Ruja Ignatova ile birlikte çalıştıklarına yönelik kuşkulardan bahsediliyor. Ruja Ignatova, bir vakitler kripto para kraliçesi olarak anılırken şu an Interpol, Europol ve FBI’ın en çok aradığı isimler ortasında bulunuyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu