Blockchain Teknolojisi Bekleneni Verebilecek Mi?

Blockchain haberleri gündemde olan yerini korumakta. Sberbank tarafından bugün resmi bir açıklama yapılarak Rusya Federasyonu en büyük bankasının artık Blockchain teknolojisi hakkında merkez bankaları ile iştirak kurmayacak olduğu ve ortak Blockchain teknolojisi projesi ile ilgili son kararlarının takviyenin son bulmasından yana olduğu açıklandı. Blockchain teknolojisi giderek dünyadaki birçok ülkenin ilgisini çekiyor ve dünyada birçok şirket daha farklı çalışmalar yaparak Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor.

Bitcoin ve kripto para üniteleri ile ilgili son periyotta fiyat düşüşleri sebebi ile gündemdeki yerini korurken, Blockchain teknolojisi ile ilgili de yapılan çalışmalar hiçbir biçimde gündemde olan yerini kaybetmek yahut azaltmak için istekli değil.

ABD’de yapılan son çalışmalarda tekrar, kripto para üniteleri kadar Blockchain hakkında da halkın bilgi sahibi olduğu ve bu teknolojiye gelecekte ABD vatandaşlarının daha çok ilgi gösterebileceği ile ilgili kapsamlı ve resmi olmayan birtakım araştırmalar var. Blockchain teknolojisi şimdi gereğince fazla bilgi sahibi olunmayan ve hakkında bilgi edinmeye çalışan binlerce insan ve şirketin bulunduğu bir teknoloji. Zincir teknolojileri olarak bilinen bu teknoloji aslında dışarıdan ataklara karşı muhafazalı olması, daha fazla insanın hayatını kurtarma potansiyeline sahip olması, çok süratli, kapalı olmasından ötürü gelecek vaat ediyor.

Peki Blockchain teknolojisi kendisinden istenenleri verme gücüne sahip mi? Bu soruya cevap verebilmek aslında çok güç. Beşerler, devletler, hükümetler, şirketler herkes bir yandan Blockchain teknolojisi nedir, nasıl kullanılır? Sorularına cevap aramakta. Bu soruların karşılıkları IBM (NYSE:IBM) başta olmak üzere kimi şirketler tarafından verilirken, IBM bile bu bahiste şimdi Blockchain teknolojisi eserlerinin gereğince fazla gelişmediğini ve daha fazla çalışma yapılması gerektiğini tabir etmekte.

IBM’in son Blockchain teknolojisi takip eserlerinin 8 dakika süren bir takip sürecini yalnızca 2 saniyeye düşürmesi ile birlikte Blockchain teknolojisinin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya çıkardı. Blockchain hakkında beşerler IBM’in bu eserleri sayesinde çok daha fazla bilgi edindi yahut edinmek zorunda kaldılar.

Bekleneni vermeyebilir, ancak yararlı olacak Blockchain teknolojisinin kendisinden beklenen üst seviye performansı verememesi doğal. Beşerler şimdi bilmedikleri bir teknoloji olan Blockchain teknolojisinin dünyayı kurtarabilecek olduğunu bile düşünüyor. Fakat bu mümkün değil. Kripto paralar nasıl bir gecede 20 bin dolar olup, sonraki gece 40 bin dolar olmuyor ise Blockchain teknolojisi de bir gecede dünyayı kurtarmaz yahut kurtaramaz. Nedeni de çok kolay. Aslında Blockchain teknolojisi eserleri insanların gelecekte hayatlarını kurtarabilecek bir teknoloji lakin bugünden bu teknolojinin çok başarılı olması, tüm herkes tarafından kullanılabilecek hale getirilmesi yahut şirketlerin bu teknoloji ile her ay 1 milyar dolar harcadıkları maliyetlerin 10 bin dolara düşmesi mümkün değil.

Blockchain teknolojisinden beklenenler ne kadar fazla olursa gelecekte hayal kırıklığı da bir o kadar yüksek ve fazla olabilir. Bugün şimdi zincir teknolojisinin operasyonel olmadığı ve faal faaliyet göstermesinin birçok kesimde asla mümkün olmadığı bilinmeli.

Haberin devamı: Blockchain Teknolojisi Bekleneni Verebilecek Mi? birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu