Norveç’in En Büyük Havayolu Şirketi Bitcoin Kabul Edecek

Norwegian Air Shuttle ya da kısaca Norwegian Norveç’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, müşterilerine kredi kartı yerine Bitcoin ile ödeme yapma seçeneği sunma planı olduğunu açıkladı. Birebir vakitte dev havayolu şirketi bir kripto para borsası da başlatmayı planlıyor.

Şirket, Bitcoin ile ödemeleri ne vakit kabul etmeye başlayacağıyla ilgili resmi bir tarih paylaşmış değil, fakat kripto para borsasının resmi olarak açılmasından sonra kripto para ödemeleri kabul edilmeye başlanacak.

Havayolu şirketinin konsey üyesi Kjos-Mathisen’e nazaran, “İlk evvel borsa açılacak. Daha sonra NBX borsası havayolu için ödeme tahlilleri getirecek. Müşteriler de kripto paralarla ödeme yapabilecekler.” dedi.

Norveç Block Borsası (Norwegian Block Exchange – NBX) takımı ise Medium üzerinden paylaştıkları bir gönderiyle yeni bir dijital iktisadın ortaya çıkacağı varsayımında bulundular. Medium gönderisinde “Henüz tam hazır değiliz lakin piyasa olgunlaşmaya başladı. Bu olunca, daha fazla kripto varlık da olgunlaşacak ve kullanıcılar için seçim özgürlüğü ve daha fazla esneklik sağlayacak.” denildi.

Gönderide ayrıyeten kripto paralarla kolay para akışının önünün açılacağı ve maniler olmadan platformlar ortasında kolay ve şeffaf bir halde para akışının yapılabileceği de belirtiliyor.

Haber İçeriği: Norveç’in En Büyük Havayolu Şirketi Bitcoin Kabul Edecek

Başa dön tuşu