Petrol Piyasaları Blockchain İle % 30 Tasarruf Sağlayabilir

Global petrol işletmecileri, blockchain başlatıcısı Veri Gumbo’nun datalarına nazaran altyapılarında blockchain kullanarak en az % 30 tasarruf sağlayabilir. Amerikan blok zinciri başlatıcısı Veri Gumbo’nun CEO’su Andrew Bruce, 19 Temmuz’da Bloomberg Commodities Edge’de bir tartışmaya katıldı. Petrol sanayisinde blok zinciri teknolojisi ile otomatik mukavelelerin uygulanmasını tartıştı.

Geleneksel kağıt kontratlar yerine blockchain bazlı kontratların yapılması üzere blockchain uygulamalarının uygulanmasıyla petrol sanayisi oyuncularının ne kadar tasarruf edebileceği soruldu. Bu karşılık Bruce, bu tıp tahlillerin şirket tarafından yapılan dahili çalışmalara atıfta bulunarak en az % 30 tasarruf sağlayabileceğini savundu. Veri Gumbo’nun datalarına nazaran, petrol ve gaz piyasası 2017 yılına kadar 2,6 trilyon dolar hacminde gerçekleşti. Bu sayıya nazaran %30 önemli bir farka işaret ediyor.

Tasarruf Çalışmaları İlgi Çekiyor Mayıs 2019’da, Veri Gumbo, Equinor’un teşebbüsü olan yan kuruluşu Equinor Technology Venture ve Saudi Aramco’nun risk kolu Saudi Aramco Energy Ventures’in de dahil olduğu en önemli global güç şirketlerinden 6 milyon dolar aldı. Toplam 9,3 milyon dolara varan finansman ile yatırımcılar, uyuşmazlıkları ortadan kaldırarak ve otomatik süreçler yaparak, tedarik zincirinde uzlaşma müddetlerini azaltarak şirketin petrol ve gaz tedarik zincirlerini güzelleştirmesini beklemekte.

18 Temmuz’da, Amerikan teknoloji devi Apple (NASDAQ:AAPL) Steve Wozniak’ın kurucu ortağı, Malta’daki yeni bir blok zinciri aktif güç tasarrufu şirketi Efforce’e yatırım yaptığı bildirildi.

Daha evvel haber kaynakları, Philip Morris’in potansiyel blok zinciri kaynaklı tasarruflarını 20 milyon dolar olarak hesaplayacağını varsayım ettiğini bildirdi. Philip Morris’in global teknoloji yeniliği lideri, elle yapılan işlerin ve buna bağlı sahtecilik risklerinin, dala ve hükümetlere yılda 100 milyon dolara mal olduğunu belirtti.

The post Petrol Piyasaları Blockchain İle % 30 Tasarruf Sağlayabilir appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu