Binance ve Facebook Arasındaki Ortaklık İddiaları Ne Kadar Gerçekçi?

Facebook‘un uzun vakittir beklenen kripto parası Libra‘nın ayrıntıları, geçtiğimiz haftalarda kamuoyu ile paylaşıldı. Kripto para piyasasında epeyce fazla ses getiren bu olay piyasanın yükselmesinde adeta bir katalizör misyonu gördü.

Facebook (NASDAQ:FB) Libra’yı geliştirirken gerisine dünya devi şirketleri de aldığı biliniyor. Bu şirketler ortasında Visa (NYSE:V), Vodafone (LON:VOD), Uber (NYSE:UBER), eBay (NASDAQ:EBAY) üzere birçok şirket var. Facebook toplamda 28 tane olan bu şirket sayısını 100’e çıkarmayı düşündüklerini söz etti.

Bu sözlerden sonra kripto para denilince akla birinci gelen şirket olan Binance borsasına gözler çevrildi. Binance’nin Baş Strateji Sorumlusu olan Gin Chao’ya bu durum ile alakalı bir soru yöneltildi ve Chao:

açıklamasında bulundu. Ayrıyeten Libra’nın piyasa tesirini pahalandıran Chao, “Libra piyasa ve Blockchain teknolojisini için hayli değerli ve olumlu bir atak. Piyasa bu sayede daha fazla büyüyecek ve tüm dünyada yasallaşacak.” sözlerini kullandı.

Facebook’un kripto para çıkaracağı daha söylenti halindeyken bile Binance bu mevzuda olumlu açıklamalar yapmış ve bu projeyi desteklemişti. Evvelki ve şimdiki telaffuzlarından yola çıkarak yakın vakitte iki dev şirket olan Facebook ve Binance‘nin iştirakine şahit olabiliriz. Bu haber katılaşırsa Binance Coin fiyatı önemli oranda artış sağlayacaktır. Lakin şimdi kesin bir açıklama yapılmış değil.

Haberin devamı: Binance ve Facebook Ortasındaki İştirak Tezleri Ne Kadar Gerçekçi? birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu