Piyasa Analizi: Bitcoin (BTC) Fiyatı Nereye Doğru Gidiyor?

Çarşamba günü 2019’un en yüksek düzeyi olan 13.770 dolara yükseldikten sonra Bitcoin (BTC) fiyatı keskin bir formda geriledi ve bu düşüş 10.500 dolar düzeyine kadar devam etti. Akabinde Bitcoin (BTC) piyasası dün gece itibariyle yükselmeye başladı ve Bitcoin fiyatın yalnızca 24 saatte 2.000 dolardan fazla arttı. Bitcoin (BTC) şu anda 12.300 dolar düzeyinde süreç görüyor ve istikrarlı bir biçimde yükselişini sürdürüyor.

Bitcoin (BTC) yükseliş eğilimi bu süratte devam ederse, Bitcoin (BTC) 2017’de tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaşmadan evvel 18.000 dolardan 13.000 dolara düştüğü ralliye misal bir eğilim gösterecek. O devir bu düşüşten yalnızca bir hafta sonra Bitcoin (BTC) fiyatı 20.000 dolara kadar yükselerek tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaşmıştı.

Son Düşüşün Gerisinde Ne Var?CME Bitcoin vadeli süreçleri dün sona erdi ve bu Bitcoin (BTC) için olumlu bir etmen olabilir. Bitcoin (BTC) fiyatındaki sert düşüş vadelilerinin sona ermesinden yalnızca iki gün evvel başladı ve muhtemelen Haziran ayının başında short konumu alan yatırımcıların kayıp yaşamamak için piyasayı manipüle etmesinden kaynaklanıyordu. Geçtiğimiz hafta Emtia Vadeli Süreçler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) paylaştığı datalar, CME Bitcoin Vadeli İşlemleri’nde lon durumdan yüzde 14 daha fazla short konumun olduğunu ortaya koyuyordu.

CME Bitcoin vadeli süreçlerinin sona ermesiyle artık CME Bitcoin vadeli trader’larının Bitcoin’in (BTC) fiyatını baskılaması için bir nedenler kalmadı. Ayrıyeten, Haziran ayında short konumundaki CME Bitcoin vadeli süreçleri trader’ları büyük kayıplar yaşadılar. Bundan ötürü Temmuz ayında trader’ların birçoğu long konum alabilir. Zira Çin’deki sermaye çıkışı , İran’la olan tansiyon ve 2020’nin Mayıs ayındaki yarılanma üzere temel konular göz önüne alındığında trader’ların Temmuz ayında long pozsiyon almamaları için hiçbir neden yok.

Bu temellere karşın Temmuz ayında short durum almak değerli bir karar olabilir. Bu nedenle, CME Bitcoin vadeli trader’ları yüklü olarak lon durumu alabilirler ve bu durum Bitcoin’in (BTC) yükseliş trendini artıracaktır.

Şu anda büyük kripto para ünitelerinin neredeyse tamamı yeşile bürünmüş olmasına karşın hiçbiri Bitcoin’in (BTC) son 24 saatteki performansına emsal bir performans gösterebilmiş değil. Altcoin’lerin Bitcoin’in (BTC) performansını takip edememeleri BTC hakimiyetini yüzde 63,3’e kadar çıkarmış durumda.

Kripto para piyasasının toplam pahası son 24 saatte 42 milyar dolar artarak 303 milyar dolardan 345 milyar dolara yükseldi. Bu, 2018’in Aralık ayında 100 milyar dolar olan piyasa bedeline kıyasla yüzde 248’den fazla bir artışı temsil ediyor. Bununla birlikte, yalnızca birkaç gün evvel toplam piyasa bedelinin 387 milyar dolar olduğunu hatırlatalım.

Haber İçeriği: Piyasa Tahlili: Bitcoin (BTC) Fiyatı Nereye Gerçek Gidiyor?

Başa dön tuşu