Kripto Para Birimleri İle Ödeme Yaygınlaşıyor

Pundi X, kripto para ödeme alternatifini klasik satış merkezlerine entegre ediyor. Kripto para ünitesi ödemeleri başlatıcısı olan Pundi X, kripto ödeme sistemini Amerikan Satış Noktası (POS) sistemleri üreticisi VeriFone tarafından yapılan bir aygıta entegre ettiğini duyurdu. Haberi ise 12 Temmuz tarihli bir basın açıklamasında duyurdu.

Piyasaya sürülen uygulamada, XPOS kripto ödemeleri modülü, VeriFone tarafından X990 Android tabanlı POS terminaline entegre edildi. VeriFone dünyanın önde gelen satış- pos aygıtı üreticilerinden biri. Teşebbüs, daha geniş bir perakendeci ağının kripto para üniteleri cinsinden ödemeleri kabul etmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Pundi X hususla ilgili açıklamasında şu kelamlara yer verdi:

“Bu entegrasyonla, VeriOS’u XPOS modülüyle aktifleştirilmiş VeriFone X990’ı kullanan mağazalar ve perakende satış mağazaları artık klâsik süreçlerin yanı sıra kripto para ünitesi ödemelerini sürece koyabilecek.”

Bu tip aygıtlar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), KuCoin Shares (KCS), Kyber Network (KNC), Nem (XEM) ve Pundi X (NPXS) üzere ünitelerin ödemelerini destekliyor. Aygıt, Pundi XPASS kartları yahut XWallet uygulamasıyla yapılabilecek süreçler sırasında prestiji para ve kripto para ünitelerini otomatik olarak değiştirecek.

Basın açıklamasına nazaran VeriFone, 150’den fazla ülkede 35 milyondan fazla aygıta sahip. Crunchbase, firmanın gelirinin yıllık 1.8 milyar dolar olduğunu iddia ediyor. Geçen yıl haziran ayında Pundi X, Endonezya’daki kripto para ünitesi POS aygıtlarını piyasaya sürmeye başladı ve merkez bankasının üç yıl içinde kripto para ünitesi aykırısı duruşunun son bulacağını sav etti.

Bu hafta başlarında, ABD merkezli ödemeler sistemi Fold, Lightning Network ödemelerini Amazon (NASDAQ:AMZN), Starbucks (NASDAQ:SBUX), Uber (NYSE:UBER) ve öteki büyük marka perakendecilerde mümkün kıldı.

The post Kripto Para Üniteleri İle Ödeme Yaygınlaşıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu