Piyasalarda bahar havası: Bitcoin 17 bin 500 doları zorluyor

Makroekonomik tarafta esen bahar havası kripto piyasasına nefes aldırıyor. Geçen yıldan beri agresif bir formda devam eden, ABD Merkez Bankasının Fed enflasyonu dizginlemek ismine başvurduğu mali sıkılaştırma siyasetinde gevşeme sinyali verilmesi hem hisse senedi hem de kripto piyasalarını, üst taraflı hareketliliğe sevk ediyor.

Piyasa pahası bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, düne kıyasla yüzde 1,45’lik artış göstererek 17 bin 450 dolardan süreç görerek adeta küçük bir ralliye girmiş durumda. Hakikaten Aralık ve Ocak ayının başlarında sıkıştığı 16 ila 17 bin dolarlık düzeyini geride bırakan Bitcoin’in, hafta başından beri 17 bin doları aşması kripto piyasasında yeşil bir görünüme yol açıyor.

Bitcoin’in küçük rallisine eşlik eden piyasa kıymeti bakımından en büyük ikinci kripto parası Ethereum, dünden beri yüzde 0,82’lik artış kaydederek 1,334 dolardan süreç görüyor. Öbür büyük kripto paralardaki üst istikametli hareketlilik ise dikkat cazip: Binance Coin (BNB) yüzde 1,08’lik, XRP yüzde 3,81’lik, Cardano (ADA) yüzde 0,16’lık, Dogecoin (DOGE) yüzde 1,85’lik ve Stellar (XLM) ise yüzde 0,96’lık yükselişe imza atmış durumda.

Fed Başkanı’nın sessiz kalması umut verici

”Makroekonomik tarafta ise Fed’den mesajlar yağmaya devam ediyor. Varlık idare şirketi Ünlü & Co. tarafından yapılan günlük piyasa tahlilinde “Hafta içinde San Francisco Fed Lideri Daly’nin siyaset faizinin yüzde 5’in üzerine yükselebileceğini söz etmesinin akabinde misal telaffuzları, Atlanta Fed Lideri Bostic de tekrarlamıştı. Bu durum istihdam sayıları sonrasında oluşan iyimserliğe dair soru işaretleri yaratırken yatırımcılar, Fed Lideri Powell’ın vereceği bildirileri beklemeye başlamıştı. Powell ise dünkü konuşmasında para siyasetine değinmedi.” tabirleri yer alıyor.

Fed Lideri Jerome Powell’ın sessiz kalmasının piyasa için “umut verici” olduğunu söyleyen Ünlü & Co.’nun tahlili şöyle devam ediyor:

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu