Piyasanın Kalbi: Trump’ın Vergi Tehdidi Piyasaları Dibe Çeken Bir Rekabete İtti

Investing.com – Donald Trump’ın ABD-Çin ortasındaki ticari çekişmeyi kızıştırması, Avrupa iktisadı üzerindeki baskıyı artırmakla tehdit ederken, Cuma günü Avrupa borsaları için tabana çeken bir rekabet oluştu.

Bu, araba dalı, son 30 yıldır Çin’in endüstriyel büyümesini destekleyen İngiltere borsasındaki baz metal madencileri ve işletme modellerini Çin’deki varlık idaresi büyümesine yönlendiren Credit Suisse (SIX:CSGN) ve UBS (SIX:UBSG) üzere ticari çekişmenin emsal tüm mağdurlarına ek oldu.

Deutsche Bank (DE:DBKGn) stratejisti Ulrich Stephan, tehdit edilen vergilerin engellenebileceğine ait pesimist görünerek, “ABD’de Çin’i adil olmayan ticaret ile suçlayan partiler ortası görüş birliğine” işaret etti.

Euro STOXX 600 göstergesi %2,2 düşüşle Haziran ayı ortasından beri gördüğü en düşük düzey olan 378,98’e geriledi. Ticarete hassas Alman DAX ve Fransız CAC 40 %2,8 kayıpla bu tabana çeken rekabetin başını çekerken, İsviçre ve Danimarka borsaları kaybını %1’in çok az üzerinde tutarak üstün bir performans gösterdi.

Bu genel kasvete karşı koyanlar ortasında, British Airways ve Iberia’nın ana şirketi olan ve beklenenden daha güçlü çıkarlar paylaşarak, müşteri bilgilerini etkileyen geçmiş bir data ihlali için ağır bir para cezasına itiraz etme isteğini yineledikten sonra %2,4 artış yaşayan International Airlines Group (LON:ICAG) var.

Dünya çapında merkez bankalarının kâr oranını daraltıcı faiz indirimlerine devam etme ihtimalindeki artışa berbat bir biçimde karşılık veren bankacılık dalında, Natixis en güzel performansı sergileyen oldu.

Natixis, tartışmalı bir Alman banker tarafından çıkarılan özel borca yaptığı yatırımların kapsamına ait açıklamaları takip eden dışa akışlardaki bir artışın akabinde, fon idare kuruluşu H20’deki müşteri akışlarının Temmuz ayında istikrara kavuştuğunu söyledi. Eczacılık, kamu hizmetleri ve altyapı payları üzere savunmacı dallar de, National Grid (LON:NG) ve Iberdrola’nın (MC:IBE) artış yaşaması ve Roche Holding’in (SIX:ROG) %0,6 çıkar elde etmesi ile birlikte sürüden ayrıldı.

Düşüş yönlülerde ise, mortgage işinde ağırlaşan rekabet nedeniyle uzun vadeli kârlılık amaçlarına ulaşamayabileceği ikazını yaptıktan sonra, Royal Bank of Scotland (LON:RBS) %6 üzerinde kayıp yaşadı.

Başa dön tuşu