Rahmi Koç’un Adını Kullanan Kripto Para Dolandırıcılarına Karşı Koç Holding Harekete Geçti

Koç Holding’in onursal lideri Rahmi Koç’un ismini kullanarak kripto para dolandırıcılığı yapan “CryptoRobo” oluşumuna karşı Koç Holding harekete geçti.

Giderek daha tanınan hale gelen ve bedellerine değer katan kripto paralar dolandırıcıların ilgi odağı olmuş durumda. Dolandırıcılar bu durumu lehlerine çevirerek türlü tezgahlarla insanları dolandırıyorlar. Bunun son örneği ise CryptoRobo yazılımı.

Kullanıcılarına kripto paralar üzerinden sabit gelir vadeden bu oluşum Rahmi Koç’tan Elon Musk’a ve Bill Gates’e kadar birçok ünlü ismi emellerine alet etmiş durumda. İnternet sitesinde Rahmi Koç’un öbür bir yere verdiği röportajı alarak değişiklikler yapan dolandırıcılar, ünlü iş beşerinin CryptoRobo‘ya para yatırarak gelir elde ettiğini tez ediyorlar. O denli ki geçersiz dekontrolar bile sunuyorlar.

Sitede, CryptoRobo’nun Richard Branson, Elon Musk ve Bill Gates üzere isimler tarafından desteklendiği dahi öne sürülüyor.

Sabah Gazetesi’nin haberine nazaran, Rahmi Koç’un fotoğraflarını ve düzenlenen röportajını kullanan dolandırıcılara karşı Koç Holding harekete geçti ve bahis isimli mercilere taşındı. Holding, geçersiz içeriklerle insanları dolandırmaya çalışan bu oluşuma İstanbul Anadolu Adliyesi’nde dava açtmış durumda.

Haber İçeriği: Rahmi Koç’un İsmini Kullanan Kripto Para Dolandırıcılarına Karşı Koç Holding Harekete Geçti

Başa dön tuşu