Ripple, Şimdiye Kadar XRP Ekosistemine 500 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!

Ripple’ın Xpring teşebbüsü, şimdiye kadar 20’den fazla şirketin “değer interneti” inşa etmesine yardımcı oldu. Son bir yıl içinde Ripple’ın ekosistem teşebbüsü Xpring epeyce yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Xpring, kripto para ünitesi XRP odaklı bir ekosistem inşa etme maksadıyla Blockchain alanındaki 20’den fazla şirkete 500 milyon dolar yatırım yaptı. XRP yaygın olarak hudut ötesi ödemelerde kullanılıyor, fakat Xpring’in SVP’si Ethan Beard XRP’nin çok daha fazlası için kullanılabileceğini savunuyor.

Beard, bir blog yazısında “Xpring’deki maksadımız geliştiricilerin XRP için gerçek kullanım senaryoları yarattıkları projeler oluşturmalarını kolaylaştırmak.” değerlendirmesinde bulundu.

Xpring’in yaptığı yatırımlar ortasında en dikkat çekeni ise XRP kullanan oyunlar geliştirmesine yarımdıcı olmayı hedefleyen startup Forte’ye sağlanan 100 milyon dolarlık fon oldu. Xpring ayrıyeten, eski Ripple CTO’su tarafından işletilen, içerik yaratıcıları için tasarlanmış bir mikro ödeme hizmeti olan Coil’e en az 20 milyon dolar yatırım yaptı.

Ripple, yarım milyar dolarlık yatırıma karşın yatırımlarından çok fazla finansal getiri beklemiyor. Xpring’in son stratejisi verimli bir ekosistem oluşturmak ve daha fazla şirketi bu ekosisteme çekmek. Mayıs ayında Beard, Decrypt’e açıklamalarda bulunmuş ve “Yüz binlerce kişinin teknolojiyi çok kolay bir biçimde inşa etmesine müsaade verecek bir teknoloji platformu oluşturmak için yatırımlar yapıyoruz.” demişti.

Haber İçeriği: Ripple, Şimdiye Kadar XRP Ekosistemine 500 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!

Başa dön tuşu