Royal Mint, Yeni Bir Kripto Para Yayınlıyor

İngiltere’de devlete ilişkin bir para üreticisi olan Royal Mint, birinci defa yeni kripto para nezaret hizmeti sağlayacak. Haber 15 Temmuz’da paylaşılan bir basın açıklamasına dayanıyor. 1100 yıllık finans kurumu olan Royal Mint, 17 Temmuz’da yayına girmesi beklenen yeni kripto para ünitesi Temtum’un (TEM) yayınlanmasında vazife alacak.

Basın açıklamasında belirtilenlere nazaran, özel olarak Royal Mint, Temtum genesis özel anahtarlarının ve döviz rezervinin deposu olarak vazife yapacak. Özgün özel anahtarlar ise sonsuza dek Royal Mint kasasında saklanacak.

Temtum süreç dataları Temporal blockchain sistemine kaydedilecek. Ve şirket, TEM’in başlangıçta Hong Kong’un önde gelen bir kripto borsası olan OKEx ve büyük global borsanın stratejik bir ortağı olan CoinAll’dan alımlar başlatacak. Sistemin 12 saniyelik bir blok doğrulama suratı olacağı bildiriliyor. Projenin resmi web sitesinde Temtum ünitesinin tarifi şu halde yapılıyor:

“Merkezileştirilmiş kurumlardan uzakta yeni bir finansal özgürlük dünyası yaratmak için Temporal Blockchain ağını destekleyen, sıfır fiyatlı, eşler ortası bir kripto para birimi”

Ocak 2018’de, Royal Mint, altın takviyeli coin Royal Mint Gold’un lansmanını ilan ederek haberi açıkladı. Lakin, şirket hükümetin veto etmesinden ötürü planlarını iptal ettiği bildirildi. Bu proje iptal edilince yeni kripto Temtum bu yıl hazırlandı.

Son vakitlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin iki büyük mali düzenleyicisi, Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) ve Mali Sanayi Düzenleme Kurumu (FINRA), kripto nezaret hizmetleri konusunda ortak bir açıklama yaptılar. Spesifik olarak, düzenleyiciler kripto sorumlularının, sahip olduklarını sav ettikleri varlıkları hakikaten denetim ettiğini gösteremeyeceğini, yalnızca özel bir anahtar bulundurmanın kriptoya sahip olduğunu göstermek için kâfi olmadığını öne sürmüşlerdi.

The post Royal Mint, Yeni Bir Kripto Para Yayınlıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu