SEC, Binance’in Voyager Digital’i satın almasına itiraz etti

Investing.com – Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in iflas eden kripto kredi kuruluşu Voyager Digital’i 1 milyar dolara satın alma teklifi, iflas mahkemesine sunuldu. ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu ise satın alım sürecine müdahale ederek itirazda bulundu.

SEC’in sınırılı itirazda bulunduğu satın alma mutabakatıyla ilgili Binance.US’in açıklama beyanında gerekli bilgilerin yer almadığı belirtildi. SEC tarafından yapılan bildirime nazaran satın alma muahedesinde kripto borsasının muahedeyi nasıl tamamlayacağına ve satın alım sonrası şirketin faaliyetlerinin nasıl olacağına dair bilgilerin eksik olduğu aktarıldı. 

Bu bildirimin akabinde Voyager Digital ve Binance.US’ten şimdi bir karşılık gelmedi. Öteki yandan satın alım sürecini inceleyen ABD Yabancı Yatırım Komitesinin (CFIUS) muahedeyi geciktirebileceği ya da satın alımı engelleyebileceği üzerinde de duruluyor. 

Geçtiğimiz günlerde Binance’in 2 yıldır devam eden kara para aklama ile ilgili soruşturmasında savcıların kâfi ispata ulaştığına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. O sırada Binance.US’in ABD merkezli bir kuruluş olduğu ve ana şirketi Binance’ten büsbütün bağımsız hareket ettiği üzerinde duruldu.

SEC, yabancı satışına pürüz olmak mı istiyor?

Binance’in Voyager’ı satın almak için teklifte bulunmasının akabinde ABD merkezli kredi kuruluşunun ülke dışından bir şirkete satılmasının düzenleyiciler tarafından olumlu karşılanmayacağı formunda yorumlar vardı. 

Güncel durumda ise ABD SEC’in satın alım sürecine müdahil olarak muahedeyi engelleme uğraşında olduğu görülüyor. SEC’in asıl emelinin ise satış sonrası elde edilecek fonlarla birinci olarak Voyager’ın alacaklarının tamamına geri ödeme yapılması olduğu halinde yorumlar da mevcut. 

Bundan sonraki süreçte Binance yetkililerinin SEC’in bildirimine karşılık vermesi beklenirken bu karşılığa nazaran satın alım sürecinin nasıl devam edeceği izlenecek.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu