Stiglitz: Facebook’un Kripto Parasına Güvenen Aptaldır

Nobel ödüllü usta ekonomist Joseph Stiglitz, bir çaıklama yaparak Facebook’un kripto para projesini sert sözlerle eleştirdi. Başarılı isim, hususla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Facebook’un kripto para projesine inanan bireylerin ‘aptal’ olduğunu söz ederken, bu projenin önemli eksiklikler barındıran bir şey olduğuna da vurgu yaptı.

Stiglitz, Facebook (NASDAQ:FB) üzere bir şirkete bu alanda itimat duymanın yapılabilecek en saçma şey olacağını söylerken, önder toplumsal medya şirketinin çıkaracağı kripto paranın, bu eserlerin temelinde yatan şey olan ‘güven duygusundan’ mahrum olduğuna da vurgu yaptı.

Stiglitz, şu tabirleri sarf etti:

”Kripto para dediğiniz şeyin temelinde bir kez itimat yatar. Bunun aksi durumunda o şeye kripto para demek mümkün değil. Facebook üzere bir şirket de, geçmişte daima olarak data skandalları ve çeşitli sorunlar ile gündeme gelmiş bir kurum. Bunlara bu alanda güvenmek ya da bunların bu sefer daha şeffaf ve zımnilik odaklı çalışacaklarını düşünmek çok saçma. Hele de işin içinde bir de bankacılık ve para varsa. O sebeple bu projeye inanan şahısları hiç anlamıyorum. Bana kalırsa bu türlü bir projeye inanmak için nitekim de aptal olmak gerekli. Buna yalnızca aptallar inanır.”

Lider toplumsal medya şirketinin çıkaracağı kripto paranın tesirlerinin de önümüzdeki periyotta de çok fazla bir halde tartışılmaya devam edileceğini söylemek pek de yanlış olmaz.

Stiglitz: Facebook’un Kripto Parasına Güvenen Aptaldır yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu