Tayland Libra Biriminin Güvenlik Sorunlarını Tartışıyor

Yerel haber ajansı Xinhuanet’te 19 Temmuz’da çıkan haberlere nazaran, Tayland Merkez Bankası genel müdürü Veerathai Santiprabhob, kurumun Facebook (NASDAQ:FB) Libra stablecoinini şirket ile görüşmeye açık olduğunu söyledi.

Santiprabhob açıklamalarını, 19 Temmuz’da Bangkok FinTech Fuarı’nda lisana getirdi. Facebook’un merkez bankasıyla birçok kere bağlantı kurduğunu belirtti. Ayrıyeten, kurumun Libra’nın proje sunumunu incelemek için yeni bir takım kurduğunu belirtti. Lakin tahlilleri vakit alacaktır. Santiprabhob, güvenliğin değerini vurgulamaya devam ettiğini söyleyerek, “Henüz Libra kararına çabuk etmeyeceğiz.” dedi. Açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Her türlü yeni kripto para ortaya çıkıyor, bu nedenle Tayland Merkez Bankası her şeyi izliyor. Ve rastgele bir finansal hizmete iltimas göstermiyor. Finansal hizmetlerdeki güvenlik bankanın önceliğidir. İnceleme bu yüzden vakit alacak.”

Santiprabhob, Libra ünitesinin Tayland Bahtı’nın yerini alamayacağını ve “Libra’nın tüm para ünitelerinin ve kripto paraların yerini alamayacağını” söyledi.

Haber kaynaklarının bu ayın başlarında bildirdiği üzere, Maliye Siyaseti Ofisi hukuk memuru Sumaporn Manason, kripto para ünitesinin şu anda mevcut olan rastgele bir lokal mali mevzuata uymadığı söyledi. Ve Libra’nın Tayland’a girme konusunda kasvet yaşayacağını belirtti.

The post Tayland Libra Ünitesinin Güvenlik Meselelerini Tartışıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu