Bitcoin ve Ethereum’a değil Ripple’a (XRP) bakın

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), benzeri fiyat hareketi gösteriyor fakat ETH daha süratli yükseliyor. Ripple (XRP) ise kaybettiği dayanağı 2 Ocak’taki boğa mumu ile kurtardı.

BTC Direnci Geçebilecek mi?

Lider kripto para, 19 Aralık’tan bu yana yükselen takviye çizgisi üzerinde artış gösteriyor. Bu üst taraflı hareket boyunca Bitcoin, 16.950 dolarda dirençle yüzleşti. Takviye ile de bir ortaya geldiğinde bu, yükselen üçgen oluşturuyor. Yükselen üçgen de boğa formasyonudur. 4 Ocak’ta ise BTC bu bölgeden bir sefer daha ret yedi.

Eğer Bitcoin bu bölgeyi geçmekte başarılı olursa süratli bir halde 0,5 Fib düzeltme direncinin yer aldığı 17.345 doları görür. Öte yandan yükselen dayanaktan kırılım gelirse ufukta 16.000 dolar maksadı olacaktır.

ETH Kritik Dirence Yaklaşıyor

Bitcoin’e (BTC) misal biçimde ETH de 16 Aralık’tan bu yana düşüş gösteriyor. Fakat düşüş paralel kanal içinde gerçekleşti. Bu da ayı formasyonudur. Sonuçta kırılım, en mümkün senaryodur.

Ayrıca Ethereum fiyatı, 4 Ocak’ta kanalın üst çizgisi ve 0,618 Fib düzeltme direnç düzeyinden ret yedi. Son 24 saatte de düşüş gösterdi. Sonuç olarak kanalın alt çizgisine bir hareket, en mümkün senaryo olarak duruyor.

1.275 dolar direnç bölgesinden çıkış, trendin boğaların lehine olduğunu gösterecektir. Öte yandan kanaldan kırılım ise fiyatı 1.090 dolara götürür.

XRP, 202 Günlük Dayanağı Kurtardı

XRP fiyatı, 14 Haziran’dan bu yana yükselen dayanak çizgisi ile birlikte artış gösteriyor. Bu çizgi, birçok sefer onay aldı.

23 Eylül’den beri fiyat ayrıyeten alçalan direnç çizgisini de takip etti. Bu da yükselen takviye ile bir ortaya gelince, nötr olarak kabul edilen simetrik üçgen oluşturuyor. Direnç, 5 Kasım’da fiyatı reddetti ve akabinde düşüş başladı.

2 Ocak’ta XRP fiyatı, 202 günlük dayanağı kaybetti. Lakin akabinde büyük bir aşağı sarkan uzun fitil oluşturdu ve takviyesi tekrar ele geçirdi. Bu da ayıların düşüşü devam ettirmek için yeteri kadar gücü kalmadığını gösteriyor.

Eğer sıçrama devam ederse en yakın direnç bölgesi 0,384 dolarda yer alıyor.

Her durumda XRP, simetrik üçgenden çıkış yapıncaya kadar trend nötr kalacaktır. Kırılım durumunda ise trend ayıların lehine olacaktır.

Sonuç olarak her üç dijital varlık içinde trendin istikameti belgisiz. XRP için üçgenden sonra gelecek hareket tarafı belirleyecek. Bitcoin ve Ethereum için ise uzun vadeli trend hakkında bir şey söylemek için şimdi erken.

Bu makale birinci olarak BeInCrypto üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu