Telegram’ın Kripto Parası Gram’ın Satışı Başladı!

Telegram’ın beklenen kripto parası Gram’ın halka açık satışı bugün Liquid’de başladı. Toplamda 12.5 milyon Gram satılacak.

4 dolar paha biçilen kripto para ünitesi için asgarî yatırım ölçüsü 5 Gram olarak belirlenmiş durumda. Kripto para ünitesi USDC ve USD karşılığında satın alınabiliyor. Satışa sunulduğundan bu yana ne kadarlık Gram satıldığı bilinmiyor, lakin tamamının satılması durumunda 50 milyon dolarlık bir kar elde edilecek.

Eğer ki 12.5 milyon Gram bu tarihten evvel satılmaz satışlar 24 Temmuz’a kadar devam edecek. Satılan token’lar Telegram’ın Blockchain platformu TON büsbütün yayınlanana kadar alınıp satılamayacak, çekilemeyecek yahut transfer edilemeyecek.

Gram’ın Liquid’deki halka açık satışı için belirlenen fiyat 2018’de akredite yatırımcılar için belirlenen 1,33 dolarlık fiyatın yaklaşık 3 katına karşılık geliyor. Telegram geçtiğimiz yıl iki özel satıştan toplamda 1.7 milyar dolar toplamayı başarmıştı.

Gram, şimdi piyasaya sürülmeyen, Telegram’ın Blockchain ağı Telegram Open Network (TON) üzerinde çalışan bir kripto para ünitesi. Aylık 200 milyonu aşkın kullanıcı kitlesi bulunan Telegram’ın kripto para ünitesini 2019 yılının üçüncü çeyreğinde resmen piyasaya sürmesi hedefleniyor. Gram’ın piyasaya sürülmesi sonrası hangi borsalarda listeleneceği ise merak konusu.

Haber İçeriği: Telegram’ın Kripto Parası Gram’ın Satışı Başladı!

Başa dön tuşu