Tether ve Lugano Belediyesi’nden bitcoin eğitimleri için üniversitelerle iş birliği

Tether, İsviçre’nin Lugano Belediyesi’yle ortaklaşa bir adım atarak, Bitcoin eğitim hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla İsviçre’deki üniversitelerle iş birliğine gidiyor.

Plan ₿ girişimi, eğitim ve katılımı teşvik ederken, halihazırda devam eden geliştirme programıyla da esas önceliğini blokzincir eğitimine veriyor. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük stabilcoin’i olarak bilinen USD Tether (USD₮)’e katkı ve güç sağlayan blokzincir özellikli platformu destekleyen teknoloji şirketi Tether Operations Limited (Tether) ve İsviçre’nin Lugano Şehri, İkinci Plan ₿ Yaz Okulu programının başlama tarihlerini duyurdu.

Plan ₿ Yaz Okulu, blokzincir eğitimini herkese erişilir kılıp; öğrenciler, araştırmacılar, yeni nesil işletme sahipleri ve diğer kesimlerden kişilerin de fikir ve davranışlarını şekillendirmek amacıyla kuruldu. Bu eğitim etkinliği İsviçre Franklin Üniversitesi (FUS), Universita della Svizzera Italiana (USI) ve Güney İsviçre Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi (SUPSI) ile ortaklaşa düzenleniyor. 

“Eğitime odaklanmak blokzincirin uzun vadeli etkileri için oldukça önemli”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, “Eğitime güçlü bir şekilde odaklanmak, blokzincirin herkesçe benimsenmesi ve blokzincirin uzun vadeli etkileri için oldukça önemli. Plan ₿ Yaz Okulu, katılımcıların peer-to-peer prototipler geliştirmeleri ve yeni nesil kurucuların, geliştiricilerin ve kreatörlerin fikirlerini şekillendirmelerine yardımcı olan teknoloji anlayışlarını derinleştirmek adına sektörün önde gelen beyinleriyle birlikte çalışmalarına imkân sağlayacak.” dedi.

Yaz Okulu Programı katılımcılarına iki kurs alanı sunuluyor

Bu yılın iki haftalık Yaz Okulu programının ana konusu Bitcoin ve Peer to Peer teknolojileriyle, ilgili teknolojilerin finansal serbestliği nasıl ortaya çıkaracağı ve ifade özgürlüğünü nasıl destekleyeceği üzerine inşa ediliyor. Ders konuları genellikle Bitcoin, Lightning Network, stabilcoinler, Peer to Peer teknolojileri, madencilik, blockchain analizi, regülasyon, self-custody (bireysel saklama) gibi alanlara yoğunlaşıyor. Öğrencilere iki kurs alanından birini seçme şansı verilirken; birincisi kodlama konusunda çok az deneyimi olan ya da hiç deneyimi olmayan ancak blokzincirin temellerine genel bir ilgi duyan yeni başlayanlar için tasarlanan Satoshi yolu ve ikincisi kodlama konusunda tutkulu olan, ayrıca peer-to-peer teknolojiler üzerine nasıl inşa edileceğini öğrenmek isteyen orta ve ileri düzey öğrenciler için Pear yolu (track) olarak sıralanabilir.

Plan ₿ Yaz Okulu’nda konuk olarak ders verecek önde gelen sektör liderleri arasında; Tether CTO’su Paolo Ardoino, Blockstream CEO’su Adam Back, Zuckbucks CEO’su Giacomo Zucco, UTrust CEO’su Sanja Kon, Bitcoin odaklı Siber Güvenlik ve Gizlilik Danışmanı Riccardo Masutti ve daha birçok kişi bulunuyor.

İlk programda 29 ülkeden 86 öğrenci bir araya geldi 

Öte yandan, Tether geçtiğimiz sene yeni nesil öğrencilerin eğitimine odaklanarak bu girişime hem uzmanlığı hem de bilgi birikimiyle katkıda bulundu. Bir önceki program İtalya, İsviçre, Tayvan, Kanada, Brezilya ve Kolombiya’da dahil 29 farklı ülkeden 86 öğrenciyi bir araya getirdi ve bu öğrencilerde blokzincir ekosisteminin geleceğine dair bilgi edinmeye ve yeni ortamları keşfetmeye yönelik heves ve arzu uyandırdı.

İş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Universita della Svizzera Italiana (USI) İnovasyon ve Kurumsal İlişkiler Bölümü’nün önceki Rektörü Luca Maria Gambardella, “Ortaklar arasında ‘B4B – Blockchain for Business’ kursu ile başlatılan eğitim iş birliğini güçlendiren ve dünyanın her yerinden uzmanları, öğrencileri ve profesyonelleri Lugano’ya çekerek Lugano Citta Universitaria projesini bir çalışma, buluşma ve karşılaştırma yeri olarak güçlendiren Yaz Okulu’nu coşku ve içtenlikle tanıtmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güney İsviçre Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi adına konuşan Emanuele Carpanzano, SUPSI’nin Araştırma, Geliştirme ve Bilgi Transferi Direktörü, “Ortaklarımızla paylaştığımız misyona uygun bir eğitim önerisi olan Lugano’daki bu Yaz Okulunun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaktan, bilgi ve becerilerin aktarılmasından ve ayrıca öğrenciler ve profesyoneller arasında ağ oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.

Franklin Üniversitesi Taylor Enstitüsü Başkanı Kim Hildebrant ve Dekanı Dr. Branko Sain ise şu ifadeleri kullandı: 

“Lugano’nun Plan ₿’si, iddialı bir şehir için iddialı bir proje. Biz, Lugano Belediye Başkanı ve onun ekibiyle, Yaz Okulunun geçen yılki ilk edisyonunu yürütme şansına sahip olduk, önümüzdeki yaz için ise tekrar ev sahipliği yapmak üzere vakit kaybetmeden görüş birliğine vardık. İsviçre Franklin Üniversitesi olarak sosyal, çevresel, ekonomik ya da teknolojik her türlü ilerlemenin pozitif değişim gerektirdiğine inanıyoruz. Değişim ise eğitimle ve Belediyemiz ile üç yerel üniversitenin yaptığı gibi özverili ve cesur liderlikle desteklenir.” 

Başa dön tuşu