Tether Yanlışlıkla 5 Milyar USDT Bastı

Stablecoin (stabil coin- sabit coin) operatörü Tether kazayla para bastı ve akabinde bu yanılgıyı farkedip 5 milyar USDT ünitesini yaktı. Haberi “Whale Alert” isimli kullanıcı Twitter üzerinden 13 Temmuz’da duyurdu. Whale Alert (Balina Uyarısı) büyük kripto para ünitesi süreçlerini bildirmeye adanmış bir Twitter hesabı.

Habere nazaran 50 milyon USDT coini, Bitcoin (BTC) blok zincirindeki Omni protokolü aracılığıyla kripto para ünitesi döviz Poloniex’ten Tether Treasury’ye aktarıldı. Daha sonra hesap, Tether Hazinesi’nin Tron blok zincirinde 5 milyar USDT ünitesi bastığını ve akabinde onları yaktıklarını bildirdi. Daha sonra, Tether birebir zincirde 50 milyon USDT daha harcadı, 4.5 milyar USDT daha yaktı ve son olarak 50 milyon Tron tabanlı USDT coinini Poloniex’e ilişkin bir cüzdana aktardı.

Bir tweet üzerinden Tehher yöneticisi Paolo Ardoino, kendilerinin 50 milyon Omni tabanlı USDT ünitesini Tron blok zincirine takas etmek istediklerini lakin onluklarla ilgili bir yanılgı yaptıklarını açıkladı. Kripto para borsası Poloniex bu olayı attığı bir tweet ile onaylandı:

“Paolo haklı. Poloniex, Tether’in yardımıyla USDT takası yaparken, yanlış ölçüde USDT kazara basıldı. Sonra bu sorun istenen bedele geri getirildi. ”

Haber kaynaklarının bu hafta başlarında bildirdiği üzere, New York merkezli Metropolitan Commercial Bank, Tether ile ilgili hesapları kapattı. Banka geçen yıl bildirilen bir istek üzerine hesapları kapattı.

The post Tether Kazara 5 Milyar USDT Bastı appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu