Çin, Facebook’un Parasına Büyük İlgi Duyuyor

Çin halkının dünya üzerindeki yeni gelişmelere karşı her vakit önemli tepki verdiği bilinen bir gerçektir. Bilhassa de teknolojik gelişmelere karşı çok etkin bir yaşantı gösteren ve önemli manada takipçisi olan Çin’in bu alanda son devrin en fazla konuşulan şeyi Facebook’un kripto parası Libra’ya da emsal ilgiyi gösterdiğini görmek mümkün.

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, FAcebook’un kripto parası ile ilgili olarak en fazla aranma hacminin Çin’den geldiği söz edildi. Hatta o denli ki, ülkede şu anda arama motorlarında en fazla aranan üçüncü söz Libra. Birinci iki sırada ise, ünlü bir şahsiyetin bir anda ortaya çıkan gizemli çocuğu ve Leo da Vinci’nin harikulade baş yapıtı Monalisa tablosunun Louvre müzesinden 14 yıl sonra birinci sefer çıkışı yer alıyor. Bu iki hit olayın akabinde Facebook’un kripto parası Libra’nın gelmesi de, çok değişik bir olay olarak tabir ediliyor.

Çin, daha evvel yapılan araştırmalarda Ethereum’a da önemli ilgi duyan bir yapıda. Her ne kadar kripto para ve Libra özelinde yaşanan gelişmeler ve olayların birçoğu ülkenin baş rakibi olan ABD tarafından gelse de, Çin halkı bu gelişmelere yekün olarak daha çok ilgi gösteriyor.

Çin, Facebook’un Parasına Büyük İlgi Duyuyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu