Ünlü Analist: Bitcoin Bir Kumardır

Doğu Asya’nın 1997 yılında yaşadığı çok düşünceli maddi krizi çok evvelden iddia etmesi ile ünlenen başarılı ekonomist Andy Xie, kripto para kesimi ile ilgili olarak birtakım açıklamalar yaptı.

Kripto para dalının önder para ünitesi Bitcoin’e ve Bitcoin’in yaşadığı son fiyat artışına değinen başarılı analist, yaptığı değerlendirmede bu son Bitcoin artışında rol oynamış olabilecek bedellere göz attı ve Wall Street katkısının bu alanda aktif bir atılım yapmış olabileceğini aktardı.

Kore basınına konuşan Xie, Wall Street’in yaptığı atılımların tesirinin kripto para kesiminde artık daha da hissedilir hale geldiğini söylerken, Bitcoin’de yaşanan fiyat artışını da buna bağladı. Xie, kelamlarına şöyle devam etti:

”KRipto paralar bence hiçbir vakit yasal bir varlık olamazlar. Ben, hükümetlerin kripto para cinsinden tahvil çıkardığını sahiden hayal edemiyorum. Bu kadar volatil bir eser, hükümetlerin ve devletlerin batmasına bile sebep olabilir. Lakin şu var ki, Bitcoin değerli bir eser. Birçok kişi için bir kumar aracı. O sebeple fiyatı da artıyor. Esasen bana kalırsa, son Bitcoin rallisinde de Wall Street parmağı var.”

Andy Xie, daha evvel Amerika’nın dev bankası Morgan Stanley’de de vazife yapmıştı. Başarılı ismin kripto paralar bir yana, öteki temel iktisat hususları hakkında yaptığı analistler çok büyük bir dikkatle takip ediliyor.

Ünlü Analist: Bitcoin Bir Kumardır yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu