Posta ve kargo yollu ithalata eser sınırlaması geliyor

Investing.com – Posta ve kargo süreçlerine dair muafiyet sonu 2009 yılından sonra kademeli olarak düşürüldü ve 2018 itibariyle de 22 euroya indi. Yani 22 euro ve altındaki siparişlere vergi uygulanmıyor, muafiyet sağlanıyordu.

Mayıs ayında alınan kararla bu muafiyet kaldırıldı, yani alt limit olmadan tüm siparişlere vergi uygulanacağı açıklandı. Vergi oranı ise AB için %18, AB dışındaki tüm ülkeler için ise %20.

Mayıs’ta alınan bu kararın akabinde bugün ise yeni bir düzenlemeye gidildi. Son değişikliğe nazaran bir gerçek ya da hükmî kişi bir ayda en fazla 5 konşimentonun (mal teslim tutanağı) hür sirkülasyonuna müsaade verilecek. Alınan kararla, gerçek kişi bir ayda yurt dışından en fazla 5 eser, şirketler ise 5 adet numune sipariş edebilecek.

Bu karar 14 Temmuz’da yürürlüğe girecek ve şimdilik ferdî eşya, değerli pahası olmayan eşya, numunelik eşya ile kitap ve basılı yayın üzere süreçleri kapsayacak. İthalatı azaltmak için yapılan bu değişikliğin eser yelpazesinde de genişlemeye gidilmesi bekleniyor.

Başa dön tuşu