ABD’nin Sert Açıklamalarına Karşı Bitcoin Piyasası Rahatlığını Koruyor

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dün düzenlediği basın toplantısında ABD hükümetinin kripto paralar ve Bitcoin ile ilgili düzenlemeler çıkarma tarafındaki duruşunu ortaya koymuştu. ABD hükümetine nazaran, kripto paralar cürüm aksiyonlarında kullanılıyor ve finansal sistem için bir tehdit oluşturuyor.

Mnuchin, “Bu hakikaten de bir ulusal güvenlik problemidir.” diyerek kripto paraları gerçek bir tehdit olarak gördüklerini açıkça gösterdi. Mnuchin, kripto paralarla ilgili daha fazla düzenlemeye gerek olduğunu belirterek, “Biz dijital varlık servis sağlayıcılarının gölgede faaliyet göstermesine müsaade vermeyeceğiz.” tabirlerini kullanmıştı.

Kimi yatırımcıda kaygıya neden olan basın toplantısının akabinde Bitcoin pahasını yüzde 4,5 oranında artırdı. Fundstrat Global’in baş analisti Thomas Lee’ye nazaran bu açıklamadan sonra BTC’nin yükselmesi dijital varlığın düzeleme konusunda tasasının olmadığını gösteriyor.

Lee, “Bitcoin, Mnuchin’in kripto ve KYC/AML (para aklama karşıtı/müşteri tanıma) ile ilgili açıklaması karşısında rahat görünüyor. Beyaz Saray adil kurallar istiyor, lakin şu anda daha fazla aksiyon yapma niyetinde görünmüyor. $BTC’nin yükselmesi piyasanın bu hususta rahat olduğunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Haziran ayının sonunda 14.000 dolara dayanan Bitcoin, o vakitten bu yana yüzde 25’den fazla paha kaybetti. Birçok analist Bitcoin’deki bu düşüşün sağlıklı bir fiyat düzeltmesi olduğunu söylüyor.

Haber İçeriği: ABD’nin Sert Açıklamalarına Karşı Bitcoin Piyasası Rahatlığını Koruyor

Başa dön tuşu