ABD Mahkemesi Binance’in Voyager’ı satın almasına izin verdi

Investing.com – İflas eden kripto kredi kuruluş Voyager’ı satın almak isteyen Binance’in ABD iştiraki Binance.US’e süreçlere devam etmesi için mahkemeden müsaade çıktı.

Voyager, daha evvel ihalede en yüksek teklifi veren FTX tarafından satın alınacaktı, lakin FTX’in de iflas etmesinin akabinde Binance, tekrar devreye girerek Voyager için yeni bir teklif sundu. 

Binance’in teklifini inceleyen New York Güney Bölgesi iflas mahkemesi, dünkü duruşmada  Voyager’ın satışına yönelik planı inceledikten sonra satış için onay verdi. Böylelikle Binance US, Voyager Digital’i satın almak için bir adım daha öne geçti. Bundan sonraki süreçte Mart ayındaki başka duruşmada Voyager alacaklarının çoğunluğu satışa onay verirse şirket periyodunun tamamlanması bekleniyor.

Binance US teklifi, Voyager alacaklılar için uygun bir teklif

Voyager’ın iflas sürecini yöneten şirket olan Kirkland & Ellis ise Binance US ile yapılan muahedenin Voyager alacaklıların çıkarına olduğu görüşünü iletti.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde satış mutabakatının önündeki en büyük mahzur ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) olarak ortaya çıktı. SEC, ABD merkezli şirketin yabancı satışına sıcak bakmazken Binance’in teklifinin gereğince ayrıntılı olmadığı münasebeti mahkemeye başvurdu. Öbür yandan ABD Yabancı Yatırımlar Komitesi (CFIUS), iflas eden şirketin geçen yıl boyunca yaptığı mutabakatların inceleneceğini açıkladı.

Duruşma esnasında Voyager avukatları, SEC’in itirazlarının giderildiği istikametinde görüş bildirdi. Avukatlar tarafından yapılan açıklamada Binance US ile ayrıntılı durum tespiti yapıldığı ve borsanın mali durumunun borçlulara ödeme yapabilecek güçte olduğunun görüldüğü aktarıldı.

Bundan sonraki süreçte Voyager’ın alacaklıları için uygun olarak görülen satın alma mutabakatının ilgili kişi ve kurumlar tarafından onaylanması bekleniyor. Böylelikle Binance’in ABD iştirakinin Voyager’ı yılın ikinci çeyreğinin başında bünyesine katabileceğini görebiliriz.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu