Bitcoin, 2022’deki zorluklara rağmen daha çok benimsendi

Bitcoin, geçen yıl en kuvvetli anlardan birine şahit olmasına karşın datalar, Bitcoin blokzincirinin hâlâ beklentileri karşıladığını ve süreçlerin büyük bir kısmını oluşturduğunu gösteriyor.

Bir zincir içi data firması olan CoinMetrics’in son dataları, geçen yıl Bitcoin blokzinciri aracılığıyla şaşırtan bir biçimde 8,2 trilyon dolar transfer edildiğini gösteriyor. Münasebetiyle bu sayılar, bahsi geçen blockchain üzerinden saniyede ortalama 260.000 dolar transfer edildiğini ortaya koyuyor.

Kaynaklar, sürecin büyüklüğünün, genel finansal sistemdeki piyasa pahasına nazaran dünyanın en büyük kripto para ünitesinin benimsenmesindeki artışı ve rolünü temsil ettiğini ortaya koyuyor.

Ancak bilgilere nazaran blok zincirindeki süreç sayısı, varlığın fiyat hareketine paralel olarak yılın ikinci yarısında kıymetli ölçüde azaldı.

Bitcoin için 2022 vakit çizelgesi, varlığın yılın büyük bir kısmında özgür düşüş ve akabinde Kasım ayı başlarında bir rahatlama rallisi geçirmesiyle aldatıcı oldu. Kasım ayındaki ralliyi kimi olumlu faktörler yönlendirdi lakin ralli, süreçlerin hissesi üzerinde önemli bir tesire sahip değildi.

Kaynaklar, süreç hacimlerinin Bitcoin savunucuları tarafından da memnuniyetle karşılanabileceğini ortaya koyuyor ve bu sayıyı muhtemelen varlığın ana akım finans bölümüne dahil edilebilecek olgunluğunun bir işareti olarak görecek.

Ek olarak Bitcoin, tesirlerinin 2023’e yayılması öngörülen kripto borsası FTX’in çöküşünden de etkilendi. Öteki bir rapor, fiyat düzeltmesinin tesirinin 2022’de Bitcoin milyonerlerinin %70’in üzerinde düşmesine neden olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin’in hâlâ yüksek enflasyon ve düzenleyici belirsizlik ortamında faaliyet gösterdiği düşünülürse, fiyat düzeltmesi daha da uzayabilir. Nitekim de piyasa bir ralli kaydederse, Bitcoin blokzincirine aktarılan ölçü muhtemelen artacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada varlık, evvelki güne nazaran %0,17 düşüşle lakin son beş gün içinde %1,73 artışla 16.815 dolardan süreç görüyor.

Bu makale birinci olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu