Bitcoin, aylar sonra 21 bin dolar seviyesinde

Geçtiğimiz hafta başında 17 bin dolar bandında süreç gören Bitcoin, girdiği yükseliş trendiyle yalnızca altı günde 21 bin dolara kadar tırmanmayı başarmış durumda. Piyasa kıymeti bakımından dünyanın en büyük kripto parası, son 24 saatte yüzde 2 kıymet kazanarak şu sıralar 21 bin 109 dolardan süreç görüyor.

Çıkışını sürdüren Ethereum, dünden beri yüzde 2,86’lık paha kazanarak 1,567 dolardan el değiştiriyor. Geçen yıl Eylül ayında blokzincir altyapısında esaslı bir değişikliğe giden Ethereum, proof-of-work konsensusundan proof-of-stake’e geçiş yapmış, madenciliği ortadan kaldırarak çok daha çevreci bir yapıya bürünmüştü.

Piyasadaki bahar havası öbür büyük kripto paralarda da tesirini gösteriyor. Binance Coin (BNB) yüzde 2,48’lik, XRP yüzde 1,99’luk, Cardano (ADA) yüzde 3,85’lik, Dogecoin (DOGE) yüzde 3,23’lük, Stellar (XLM) yüzde 3,03’lük, Polygon (MATIC) yüzde 5,3’lük ve Solana (SOL) ise yüzde 9,29’luk yükseliş kaydetmiş durumda.

2022’nin çok büyük bir kısmını ayı piyasasında geçiren kripto dünyasının, yeni yılda dikkat alımlı bir momentum yakaladığına kuşku yok. Lakin piyasanın sürdürdüğü üst taraflı hareketlilik, kripto kışının bittiği manasına mı geliyor? Ya da kelam konusu ralliyi, ayı piyasası kapsamında mı pahalandırmak gerekiyor? CoinDesk’e konuşan Kanadalı dijital varlık idare şirketi 3iQ’nün araştırma müdürü Mark Connors mevzuya temkinli yaklaşıyor:

“Resesyon riskinin canlı kalması kârlılık açısından bir soru işareti”

Makroekonomik tarafta ise ABD enflasyon bilgileri sonrasında oluşan optimist hava, tesirini azalarak da olsa sürdürüyor. Varlık idare şirketi Ünlü & Co. tarafından yapılan piyasa tahlilinde şu sözler yer alıyor:

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu