Bitcoin Fiyatının 50.000 Dolara Yükselmesi için Volatilite Şart!

Asya oturumu sırasında Bitcoin fiyatı tekrar arttı ve TSİ 06:00 sularında 13.000 doları geçti. En büyük kripto para ünitesi şu sıralar 13.030 dolardan el değiştiriyor.

Birçok piyasa analisti fiyatın 10.000 doların altında uzun mühlet takılıp kalacağını bekliyordu, fakat beklendiği üzere olmadı. Hatta grafiklerde Bitcoin fiyatının daha da yükseleceğini gösteren birçok emare kelam konusu. Geçtiğimiz 24 saat içinde en düşük 12.260 dolar düzeyi görüldü. Yani en büyük kripto para ünitesi gün içinde kıymetini yaklaşık 1.000 dolar artırmış durumda.

Sadece 3 ay evvel 5.000 dolar olan Bitcoin fiyatı buralara nasıl geldi? Haziran ayının sonunda 14.000 dolara kadar dayanan Bitcoin neden 9.500 dolara kadar geriledi? Bitcoin fiyatındaki bu volatiliteye neden olan şey ne?

ThinkMarkets FX’in baş piyasa analisti Naeem Aslam’a nazaran, geçtiğimiz ay 10.000 doların üzerine götüren fiyat hareketi ortalama ferdî yatırımcının Bitcoin’e geri döndüğüne dair güçlü bir sinyaldi. Coinsquare Capital’in kurumsal ticaret müdürü Lennon Sweeting, üst istikametli sert hareketlerden sonra gelen sert düşüşlerin çok fazla Bitcoin’e sahip olan, piyasası sarsabilecek kilit oyunculardan kaynaklandığını belirtiyor.

Elbetteki Facebook’un dijital parası Libra. Yapılan birçok tahlille Libra’nın Bitcoin’deki yükselişe katkı sağladığı açıkça görüldü. Libra, Bitcoin üzere bir kripto para olmaktan çok bir dijital para olsa da insanları dijital varlıklara çeken değerli bir itici faktör.

Piyasa analisti Aslam’a nazaran, Bitcoin tüm vakitlerin en yüksek düzeyi 20.000 doları geçecek ve hatta geçmekle kalmayıp önümüzdeki birkaç yıl içinde 50.000 dolara kadar yükselecek. Aslam’ın bu biçimde düşünmesinin nedeni ise kurumsal yatırımcıların portföylerine Bitcoin’i eklemeye başlaması ve SEC’in bir Bitcoin ETF’sine onay vermesinin artık vakit sorunu olması.

Öte yandan volatilite yahut fiyat oynaklığı insanları Bitcoin’e çeken ana etmenlerden yalnızca biri. Bitcoin fiyatı yükseldikçe ve fiyat dalgalanmaları ortasındaki farklar büyüdükçe volatilitenin daha da artması bekleniyor. Bitcoin’deki volatiliteden rahatsız olanlara BitMEX CEO’su Arthur Hayes, “Volatiliteden kaçmak istiyorsanız S&P 500’e yatırım yapmalısınız” diyerek göndermede bulunmuştu.

Haber İçeriği: Bitcoin Fiyatının 50.000 Dolara Yükselmesi için Volatilite Şart!

Başa dön tuşu