Bitcoin, Libra’ya Karşı Tepki Oluşmasıyla Değer Kaybediyor

Investing.com – Finansal Hizmetlere Ait ABD Temsilciler Meclisi Komitesi, Facebook’tan (NASDAQ:FB) kendi kripto parası Libra’yı geliştirmeyi durdurmasını istedikten sonra, Bitcoin Cuma günü geriledi.

Salı günkü yazıda komite, bu projenin “İsviçre dışında bulunan ve ABD para siyasetine ve dolara rakip olması amaçlanan orijinal bir global finansal sistemine yol açabileceğini” belirtti.

Kanun koyucuların belirttiğine nazaran, “bu sadece Facebook’un 2 milyardan fazla kullanıcısı için değil, yatırımcılar, tüketiciler ve daha genel olarak global iktisat için mahremiyet, ulusal güvenlik ve para siyasetine ait önemli tasaları artırır” dedi.

Bitcoin %6,3 gerileyerek 11.160,8 dolara yerleşti.

Facebook’un planlarıyla ilgili alarm veren tek kurum Finansal Hizmetlere Ait ABD Temsilciler Meclisi Komitesi değil. 30’un üzerinde savunma kümesi da Kongre’den Libra’nın geliştirilmesine yönelik resmi bir moratoryum uygulamasını istedi.

Diğer majör kripto paraların fiyatları da düştü. Ethereum %3,8 kayıpla 285,94 dolar olurken, XRP %4,4 azalarak 0,38436 dolardan süreç gördü.

Litecoin %0,1 düşüşle 119,596’ya geriledi.

Öte yandan, Britanya’nın Finansal Yürütme Şurası (FCA) opsiyon, vadeli süreçler ve CFD’leri (Fark Sözleşmeleri) kapsayan kripto bağlantılı türevlerin küçük ölçekli yatırımcılar için çok riskli olduğunu söyledi.

Guardian’ın haberine nazaran Heyet artık bu türlü eserleri yasaklamayı düşünüyor.

FCA’da strateji ve rekabet baş yöneticisi Christopher Woolard, “pek çok tüketici düzenlenmemiş kripto varlıklara dayanan türevlere inançlı bir halde kıymet biçemez. Fiyatlar hayli volatil ve global olarak gördüğümüz üzere, kripto varlık piyasasındaki mali cürümler ani ve beklenmeyen kayıplara yol açabilir,” dedi.

Başa dön tuşu