Bitcoin Toparlanıyor, 11.000 Dolar Üzerine Çıktı

Investing.com – 9.728,50 dolara düştükten sonra Bitcoin Çarşamba günü toparlandı ve 11.000 dolar üzerine çıktı.

Bitcoin %8,9 artışla 11.338,7 dolardan süreç gördü.

Bitcoin Perşembe günü özgür düşüşe başladı ve geçen haftanın yüksek düzeylerinden neredeyse 4.000 dolar düşük.

Oldukça volatil olan kripto para bu yıl muazzam bir dönüş yaptı ve son düşüşüne karşın bu yıl şimdiye kadar %200’e yakın artış yaşadı. Bununla birlikte 2017 Aralık ayında ulaştığı yaklaşık 20.000 dolar olan rekor düzeyin yeniden de altında.

Geri dönüş büyük oranda Facebook’un Libra ismi verilen kendi kripto para ünitesini 2020’de çıkarmayı planladığını duyurmasından kaynaklandı.

Diğer majör kripto paralar da bugün çoğunlukla yüksek ticaret yaptı.

Ethereum %2,6 artışla 296,35 olurken, Litecoin %1,5 kazandı.

Ancak XRP %0,8 kayıpla 0,40247’ye geriledi.

Diğer yandan, yönlendirici bir etken olmasa da Memleketler arası Ödemeler Bankası (BIS) bu hafta finansal teknoloji için bir FinTech Hub inovasyonu kurulacağını duyurdu.

BIS Genel Müdürü Agustin Carstens, “düşündüğümüzden daha yakın vakitte bir pazar oluşabilir ve biz de kendi dijital para ünitemizi oluşturmalıyız” dedi.

Carsten Financial Times’a yaptığı açıklamada, “merkez bankası dövizleri için talep olması gerekiyor ve talebin var olduğu şimdi meçhul,” dedi. “Belki de beşerler bankalar yahut finansal teknoloji şirketleri tarafından sağlanan elektronik cüzdanları kullanarak istediklerini yapabilir. Bu, özel istikrarlı paraların gelişimine bağlıdır.”

Açıklamaya nazaran BIS’in hub’ı İsviçre, Hong Kong ve Singapur’da kurulacak.

Bloomberg’e nazaran İsviçre’nin ki de dâhil olmak üzere merkez bankaları, kendi yapay paralarını oluşturma yolunu arıyor.

Başa dön tuşu