Bitcoin yeni yaşına sakin giriyor

Piyasa bedeli bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, 14’üncü yaş gününde yatay bir performans gösteriyor. Dünden beri yüzde 0,17’lik artış kaydeden Bitcoin 16 bin 849 dolardan süreç görüyor.

Diğer büyük kripto paraların performansıysa Bitcoin’e kıyasla nispeten göz dolduruyor. 2022 yılında blokzincir altyapısında tarihi bir değişime tanıklık eden Ethereum düne kıyasla yüzde 2,57’lik artış göstererek 1,248 dolardan el değiştiriyor.

“Dibi gördüğümüzü düşünmüyorum”

CoinDesk’e konuşan varlık idare şirketi DFD Partners’ın lideri Bilal Little, “Dibi gördüğümüzü düşünmüyorum.” diyor ve devam ediyor:

Piyasa pahası bakımından öteki büyük kripto paraların çoğunluğunda yeşil bir görünüm kelam konusu. Binance Coin (BNB) dünden beri yüzde 3,51’lik, Dogecoin (DOGE) yüzde 1,09’luk ve Cardano (ADA) ise yüzde 4,21’lik artış kaydetmiş durumda.

Son 24 saatin en çok kazandıran kripto parası yüzde 30,48’lik devasa yükselişiyle Serum (SRM) olurken FTX çöküşünden büyük darbe alan ve süratle kıymet kaybeden Solana (SOL) yüzde 19,29’luk artış göstermiş durumda. Near Protocol (NEAR) yüzde 10,74, Load Network (LDO) yüzde 10,7, Ethereum Classic yüzde 10,29 ve Raydium (RAY) yüzde 9,51’lik yükseliş kaydetmiş vaziyette.

Kripto piyasasının gidişatında 2022 yılında yaşanan çöküşler hariç kelam sahibi olan makroekonomik gelişmeler ise yeni yılda da belirleyici olmaya devam edebilir. Hasebiyle yeni günün en değerli bahis başlığını üç hafta evvel gerçekleştirilen ve 50 baz puanlık faiz artırımına başvurulan Fed toplantısının tutanakları olacak. Varlık idare şirketi Ünlü & Co.’nun günlük yolladığı piyasa bülteninde:

Bu makale birinci olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu