Bitcoin’in Madencilik Zorluğunda Büyük Artış

Bitcoin’in madencilik zorluğu 12 ay içinde en büyük iki haftalık artışı gördü. BTC.com’un bilgilerine nazaran, madencilik zorluğu 9 Temmuz’da 584.640 blok uzunluğu ile 9.06 trilyon (T) düzeyine ulaştı.

Sadece 2 haftalık güçlü büyüme ile madencilik zorluğu bu düzeylere geldi ve bu madenciler ortasındaki rekabetin arttığı manasına geliyor.

Bitcoin ağı yeni blok üretme mühletini yaklaşık 10 dakika bandında tutmak için ağdaki mevcut madencilik gücüne dayanarak her 2.016 blokta (kabaca 14 günde bir) madencilik zorluğunu yine ayarlıyor. Yeni oluşturulan Bitcoin’i kazanmak için ağda rekabet eden madenci sayısı düştüğünde zorluk düşerken, madenci sayısı arttığında zorlukta artıyor.

Şu anda madenci rekabeti o kadar yüksek ki madencilik zorluğu dokuz trilyon eşiğini kırmak için sekiz trilyon düzeyini direkt atladı ve BTC.com bir sonraki madencilik zorluğunun 10.35 T’ye kadar kadar çıkabileceğini yani yüzde 14,17 oranında artabileceğini öngörüyor.

Bitcoin madencilik hash rate’i de 5 Temmuz’da 74.5 quintillion hash (EH/s) kıymetine kadar yükselmişti. Mevcut Bitcoin hash rate’i ise 68.20 EH/s düzeyinde.

Haber İçeriği: Bitcoin’in Madencilik Zorluğunda Büyük Artış

Başa dön tuşu