BitMEX’te Bir Günde 16 Milyar Dolarlık İşlem Yapıldı

Bitcoin fiyatının 13 bin dolar hududuna ulaşmasıyla birlikte BitMEX’teki ticaret hacmi rekor düzeye ulaştı.

Dünyanın en büyük kripto para ticaret platformlarından olan BitMEX, geçtiğimiz gün toplumsal medya hesabından değişik bilgiler paylaştı. Dünyada Bitcoin türev ticaretinin yapılabildiği tek platform olan BitMEX, piyasadaki yükselişle birlikte yeni bir rekora imza attı.

BitMEX tarafından paylaşılan bilgilere nazaran platformdaki açık konumların toplam kıymeti 1 milyar doları aştı. Platformdaki eserlerin toplam ticaret hacmi ise 16 milyar dolara ulaştı.

BitMEX’in ticaret hacmindeki bu artışın kripto para piyasası genelinde yaşanan artışla direkt ilişkili olduğunu söylemek mümkün. BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes de mevzu hakkında yaptığı açıklamalarda durumun bununla kontaklı olduğunu belirtti. Hayes, ticaret hacminin 10 milyar doları aşmasıyla birlikte şu açıklamayı yaptı:

Kripto para piyasasının bu derece artış yaşamış olması sırf BitMEX’i değil, daldaki CME Group (NASDAQ:CME) üzere şirketleri de etkilemişti. CME Group’taki Bitcoin mukavelelerinin toplam hacmi bu ay içerisinde rekor düzeylere ulaşmıştı.

Kripto para bölümündeki uzmanlar piyasada yaşanan bu artışın kişisel yatırımcılardan mı yoksa kurumsal yatırımcılardan mı kaynaklandığını şimdi bilmiyorlar. Bilinmeyen bir öteki şey ise piyasadaki bu artışın devam edip etmeyeceği.

BitMEX’te Bir Günde 16 Milyar Dolarlık Süreç Yapıldı isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Başa dön tuşu