Cardano’nun TVL değerinin, yeni yılda rekor bir başlangıç yapmasının nedeni

DefiLlama’ya nazaran Cardano’nun kilitli toplam bedeli (TVL), yıl başından bu yana %30 arttı. 2023’ün başında 50 milyon doların altında olan gelir, Ocak ayının birinci 10 gününün sonunda 64.7 milyon dolara yükseldi.

TVL’nin, şu anda ona ne kadar yatırım yapıldığını gösteren bir blokzincirinin temel göstergelerinden biri olduğunu unutmamak gerekir. Kilitlenen bedel ölçüsü ne kadar yüksek olursa proje o kadar muteber ve dramatik çöküş riski o kadar düşük olur.

Şimdiye kadar Cardano‘nun toplam kıymeti 10 milyon doları aşan üç projesi var. Bunların ortasında şartsız önder, 26.55 milyon dolarlık TVL ve buna karşılık gelen %41,05 hakimiyet ile merkezi olmayan Minswap projesidir.

Bu gösterge önemli bir kırılmaya mı işaret ediyor?

Cardano’daki TVL’deki artışı, blokzincirinin lokal tokeni ADA’nın Ocak ayının başından bu yana %28,1 oranında yükselen fiyatına bağlayabiliriz.

Dolayısıyla birebir kaynağa nazaran Cardano token fiyatındaki değerli bir artış, anahtar metriğe yarar sağlarken ADA’da kilitli toplam bedel, beş milyon token’den fazla arttı. Bu, aslında kilitlenmiş kıymetteki büyümeye ek olarak Cardano protokollerine hayli kıymetli hacimlerde yeni token’lerin de aktığı manasına gelir.

Bu makale birinci olarak Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu