CFTC BitMEX’i Soruşturuyor

Amerikan Emtia ve Vadeli Süreçler Komitesi CFTC, dün çok kritik bir atılım yaptı ve kripto para kesiminin en büyük vadeli süreç platformu BitMEX’i soruşturmaya başladı.

Son periyotta birçok kişi tarafından önemli eleştriler alan ve kripto para kesiminde en büyük manipülasyon kaynaklarından birisi olarka gösterilen borsaya başlatılan soruşturma elbette ki kripto para dalının gündemine bomba üzere düştü.

Bu bahis sonrasında BitMEX hacimlerinde ise çok önemli bir düşüş gözleniyor. Borsanın soruşturulmaya başlaması birçok yatırımcıyı paniğe sürüklerken, borsadan çıkan para ölçüsünde gözle görülür bir artış yaşandı.

Konuyla ilgili olarak bir araştırma yapan kripto para firması Token Analyst, BitMEX’den son 24 saatte çıkan para ölçüsünün 85 milyon dolar olduğunu söyledi. Buna rağmen borsaya giren para ise yalnızca 12 milyon dolar.

CFTC’nin bu yaptığı soruşturma ile yapmaya çalıştığı temel şey ise, ABD’li kullanıcıların platformu kullanmasının yasal olup olmadığını araştırmak. Bu atak aslında kripto para bölümünün birçok ismine nazaran CFTC’nin kripto para bölümüne verdiği bir göz dağı.

Regüle olmaması sebebiyle birtakım şahısların adeta at koşturduğu ve bölüme ziyan verdiği ortamda CFTC’nin gelecekte de bu kontrollerini daha da arttırması bekleniyor.

CFTC BitMEX’i Soruşturuyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu