CloudFlare Kesintisi Sonrası Kripto Camiası Karıştı: Bitcoin Fiyatında 26 Dolar Görüldü!

TSİ 15:30/16:00 itibariyle CloudFlare dünya genelinde kullanılamaz hale geldi ve bu andan itibaren kripto topluluğunda tam manasıyla kaos yaşandı. Coinbase ve Poloniex başta olmak üzere birçok kripto para borsasına erişim sağlanamazken, CoinMarketCap’in de dahil olduğu kripto paraların piyasa bedellerinin ve fiyatlarının öğrenilebildiği birçok platformda bilgiler yanılgılı olarak gösterildi.

CDN sağlayıcısı CloudFlare’deki kesinti CoinDesk üzere sitelerde yanlış fiyat verilerilerinin gösterilmesine neden oldu. CoinDesk’te Bitcoin fiyatı bir an için 26 dolar olarak gösterildi. Aslında kesinti sırasında Bitcoin fiyatı yaklaşık 10.000 dolar düzeyinde seyrederken, CoinMarketCap’e nazaran 9.958 dolara kadar düştü.

Arıza sonrası borsalar peş peşe kesinti hakkında bilgilendirme yaparken, erişim sıkıntısının CloudFlare kaynaklığı olduğu ve müşteri fonlarını etkileyecek rastgele bir durumun kelam konusu olmadığı tarafında bilgi iletileri geçtiler.

CloudFlare, birçok web sitesi tarafından internet üzerinden bilgi ve medya dağıtımını hızlandırmak için kullanılan bir hizmet. Ek güvenlik katmanı sağlıyor olmasından ötürü da kripto topluluğundaki birçok online hizmette yaygın olarak kullanılıyor.

Haber İçeriği: CloudFlare Kesintisi Sonrası Kripto Topluluğu Karıştı: Bitcoin Fiyatında 26 Dolar Görüldü!

Başa dön tuşu