Dolar/TL güne yükselişle başladı

Investing.com – İstanbul seçiminin akabinde 5,71 düzeyine gerileyen USD/TRY kuru, son periyodun en değerli meçhullüğü olan S-400 konusunda Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamaları sonrasında tekrar 5,83 düzeyine yükseldi.

ABD’nin mümkün yaptırımlarına karşılık verileceğini ve S-400’lerden vazgeçilmeyeceğini açıklayan Çavuşoğlu’nun konuşması sonrası piyasalarda tekrar yaptırım riski fiyatlanmaya başladı ve TL’nin seçim sonrası yükselişi bu nedenle hudutlu kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Lideri Trump’ın hafta sonu Japonya’da bir ortaya gelerek S-400 problemini konuşmaları bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen haftaki açıklamasında Trump ile bir uzlaşıya varılabileceğini belirtmiş ve lakin S-400 alımından vazgeçilmeyeceğinin de altını çizmişti.

Yurt dışı basında ABD’nin geri adım atmayacağı ve yaptırım uygulayabileceğine dair haberlerin de olması TL varlıkların tekrar düşüş yaşamasına neden oluyor.

Yeni süreç gününe 5,80 düzeyinde başlayan USD/TRY kuru hafif yükselişle 5,83 düzeyine çıkarken EUR/TRY de 6,6445’e yükseldi.

Günün devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları izlenecek.

Başa dön tuşu