Dolar/TL ABD enflasyon verisi öncesi düşüşte

Investing.com – Dün Fed Lideri Powell’ın faiz indirimini kuvvetlendiren açıklamaları ve Haziran FOMC tutanaklarında da komitedeki birçok üyenin faiz indiriminden yana olması ile ABD Dolar Endeksi tarım dışı istihdam sonrası yükselişini durdurdu ve 9683 düzeyine geriledi.

Powell’ın güçlü istihdamın mevcut görünümü değiştirmediğini, ABD iktisadında işletme yatırımlarının zayıfladığını ve enflasyonun da zayıf seyrini koruduğunu tabir etti.
Güçlenen faiz indirimi beklentileri ile dolar gerilerken USD/TRY kuru da dün gün içi çıkarlarını sildi ve %1 düşüşle 5,76’ye geriledi.

Dolardaki düşüşün bugün de devam etmesinden takviye alan kur 5,66’nın altına gerileyerek hafta başındaki çıkarlarının birçoklarını geri verdi.

Gelişen ülke varlıklarının yükseliş yaşadığı bugün gözler ABD TÜFE verisine çevrildi, Fed’in Temmuz sonrası süreci için ehemmiyetle takip edilecek enflasyonun Haziran’da beklenti altında kalması 25 bp üzerinde indirim mümkünlüğünü destekleyebilir ve bu senaryoda dolar tarafındaki düşüş hızlanabilir. Olumlu bilgi ise 3*25 bp beklentisinde değerli bir değişiklik yaratmayabilir.

Geçen hafta 5,58 düzeyine kadar gerileyen kur, hafta sonu TCMB Liderinin misyondan alınması sonrasında 5,80 üzerine atak gösterse de düşüş kısa müddetli kaldı. Haftanın devamında global piyasaların faiz indirimini fiyatlamasından takviye alan kurdaki düşüş bugün de devam ediyor. Kurda 5,64 düzeyi en yakın dayanak olarak izleniyor.

Başa dön tuşu