Dolar/TL tarım dışı istihdam öncesi 5,60 altında işlem görüyor

Investing.com – Haftaya 5,67 düzeyinden düşüşle başlayan USD/TRY kuru, Çarşamba gün içinde 5,51’e kadar gerileyerek Nisan sonrası en düşük düzeye indi. Günün devamında FOMC toplantısının akabinde Fed Lideri Powell’ın faiz indirim sürecinin devam etme beklentisine karışık yanıtlar vermesi ile 5,6270 düzeyine yükseldi, lakin yükseliş 6,50 üzerinde sonlu kaldı.

ABD Dolar Endeksi ’nin bu hafta Mayıs 2017 sonrası en yüksek düzeye çıkmasına rağmen TL tarafındaki fiyatlama olumlu oldu.

Haftanın son süreç gününde ise global piyasalarda ABD Lideri Trump’ın Çin’e ek vergi uygulanması kararı ile sert satışlar yaşanıyor. Asya öncülüğünde tüm pay piyasalarında düşüş yaşanırken BIST 100 de bugün 1,30 kayıpla 101 bin 575 puana geriledi. Türkiye 2 Yıllık gösterge faiz ve tahvillerde de yükseliş yaşanmasına rağmen kurdaki üst taraflı ivme zayıf.

Gün içinde en yüksek 5,6150 düzeyini gören kur, 5,58 üzerinde hafif satıcılı süreç görüyor.

Günün devamında ABD’den gelecek tarım dışı istihdam sayıları takip edilecek ve bilhassa fiyatlar tarafındaki artış doların gün içi kayıplarını dizginleyebilir, lakin zayıf data sonrasında ABD seansında satışlar hızlanabilir.

Başa dön tuşu