Ünlü Milyarder de Libra’ya Karşı Çıkıyor

Amerikan spor kesiminin en büyük ve en bilindik isimlerinden birisi olan ve birebir vakitte iktisat ve finans alanında yaptığı işlerle milyarder olan Mark Cuban, Facebook’un kripto para projesi Libra’yı eleştirdi. Bu projenin önemli bir kusur olduğunu tabir eden başarılı isim, CNBC’ye konuştu ve Facebook’un projesinin hayranı olmadığını aktardı.

NBA gruplarından Dallas Mavericks’in de sahibi olan Cuban, Libra’nın global bazda istikrarları olumsuz manada değiştirme potansiyeli olduğunu tabir ederken, ABD’ye ise bu proje ile ‘pek bir şey olmaz’ dedi.

Cuban, şöyle konuştu:

”Libra’nın yapmaya çalıştığını tehlikeli buluyorum ve bunun bir hayranı değilim. ABD’yi bir yana bırakın, bunun global tesirleri ne olabilir, bu sorunun yanıtını arayın. Şu anda birçok Afrika ülkesinde kimse para ünitelerini denetim edemiyor. Bu süreç Libra ile daha da hızlanır. Para ünitesini denetim edemeyen despotların neler yapabildiğini de tarih içinde daima gördük ve maalesef şu an da görüyoruz. O sebeple pek içime sinen bir şey değil.”

Daha evvel ABD lideri Donald Trump da, bizim temel para ünitemiz dolar diyerek Libra’yı sert sözlerle eleştirmişti. Trump’ın eleştrilerinden önder kripto para ünitesi Bitcoin de nasibini almıştı.

Ünlü Milyarder de Libra’ya Karşı Çıkıyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu