Dün %2 yükselen Dolar/TL bugün dolardaki yükselişe karşın yatay seyrediyor

Investing.com – ABD’de tarım dışı istihdam Haziran’da 224 bin ile beklentileri aştı ve data, istihdam piyasasının gücünü koruduğunu gösterdi.

Yılın 2. çeyreğinde bilhassa PMI ve satışlarda yaşanan düşüş, ticaret savaşlarının ABD iktisadında de hissedildiğini gösterdi ve enflasyon tarafında da baskı arttı.

Faiz indirimi sinyalleri veren Fed için son istihdam sayıları faiz oranı ve suratı için kıymetli bir kriterdi. Piyasalar, istihdam öncesinde Fed’in Temmuz’da 50 bp faiz indirimine gitmesini ve yılın tamamında da toplamda 3 faiz indirimi yapmasını bekliyordu, lakin istihdamın beklentilerden güzel gelmesi ve güçlü seyrini müdafaası ile faiz indirim oranı 25 bp düzeyinde güçlendi.

Faiz indirim oranının 50 bp düzeyinden 25 bp olarak güçlenmesi ile ABD Dolar Endeksi haftayı yükselişle tamamlarken yeni haftaya da müspet başladı.

Bu hafta Fed Lideri Powell’ın FOMC öncesinde meclise yapacağı yarı yıl sunumunda ABD iktisadına ve faiz siyasetine dair vereceği iletiler izlenecek. Son istihdam verisinin akabinde Fed’in enflasyona karşı bakışı yakınen takip edilecek.

İstihdam verisini ardına alan dolar yeni haftaya yükselişle başlarken Powell öncesi olumlu seyrini koruyor. ABD Dolar Endeksi bugün 97,60 düzeyine çıkarak 19 Haziran sonrası kayıplarını sildi ve dolar bugün tüm majör paralar karşısında kıymet kazanıyor.

Gelişen ülke paraları da bugün dolar karşısında zayıflarken yalnızca TL tarafında yatay seyir var, dün %2 kayıp yaşayan TL, bugün dolar karşısında 5,73 yakınında nötr bölgede süreç görüyor.

Başa dön tuşu