Ek MTV’nin İkinci Taksit Ödemesi Bugün Son Gün!

Bu süreç, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla gerçekleştirilen ek MTV düzenlemesi kapsamında.

Ek MTV’nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül’de sona ermiş ve bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmişti. Hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si bu süre zarfında karşılanmıştı. Düzenleme kapsamında ikinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım’da sona erecek. Ek MTV’nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemek durumunda kalacaklar.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemeler yapılabilecek.

Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV’nin ve ek MTV’nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV’nin ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılmayacak, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

İslam Memiş’den 2024 Altın Fiyatlarıyla İlgili Bomba Tahmin!

İslam Memiş’den 2024 Altın Fiyatlarıyla İlgili Bomba Tahmin!

Ayrıca, 2023 yılı Emlak Vergisi’nin 2. taksit ödeme süresi de bugün sona erecek. Bu kapsamda, vergi mükelleflerinin ödemelerini zamanında yapmaları önemli.

Öte yandan, elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi, 5 Aralık Salı günü sonuna kadar uzatıldı.

Başa dön tuşu