Facebook Libra Senato Karşısında Ter Döküyor

Facebook’un kripto cüzdanı Calibra’nın lideri David Marcus, Facebook (NASDAQ:FB) Libra isimli kripto parasını oluşturma konusunda ABD Mali Cürümleri İnfaz Ağı (FinCEN) ile uyumlu olma niyetinde bulunduğunu vurguladı. 16 Temmuz’da gerçekleşen duruşmada Marcus’un sözünün satır başları dikkat çekti.

Kara para aklama ve terör finansmanı mevzularına değinen Senatör Cortez Mastro, Marcus’a Facebook’un platformun bu tıp emeller için kullanılmamasını nasıl sağlayacağını sordu. Marcus, “bu benim ferdî ve derinden umursadığım bir şey” diye yanıt verdi. Marcus, şirketin Facebook firmasının FinCEN’e bağlılığını yineleyerek, Libra ünitesinin bir Kara Para Aklama Aksisi Programına sahip olacağını söyledi.

Marcus, “Calibra’nın ekonomik ve erişilebilir olacağını ve ayrıyeten inançlı olacağını” ve FinCEN ve eyalet düzenlemelerine uygun olacağını belirtti. Marcus’a nazaran, Libra Corporation İsviçre’de kayıtlı olmasına karşın FinCEN’e kaydolmaya devam edecek.

Bazı milletvekilleri Marcus’un tabirlerini şüphecilik ve kaygı ile karşıladı. Senatör Martha McSally, Libra projesinde kullanıcı mahremiyetini sorguladı. Ve Facebook’a geçmiş yıllardaki ferdî bilgileri koruma etme meselelerini hatırlattı. Geçmiş tecrübeleri temel alarak platforma nasıl güvenmeye devam edebileceklerini sorguladı. Bu dertlerle nasıl başa çıkmayı düşündüklerini sordu..

Senatör John Kennedy, McSally’nin sorusunu takiben “Libra tutulursa ve 200 milyon insan hakikaten kullanırsa, birisinin tüm bu datalara erişimi olacak. […] bana Libra Birliği’ndeki hiç kimsenin bu bilgiden para kazanmayacağını mı söylüyorsun? ” sorusunu yöneltti.

17 Temmuz’da, ABD Temsilciler Meclisinden milletvekilleri Finansal Hizmetler Komitesi’nde de benzeri bir duruşma yapacaklar. Komite lideri Vekil Maxine Waters, daha evvel kripto para ünitesi sanayisinde tek tip düzenlemelerin bulunmadığı konusunda yorum yapmıştı.

The post Facebook Libra Senato Karşısında Ter Döküyor appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu