FED Başkanı: Libra’ya İzin Verilmesi Mümkün Olmayabilir

Amerikan Federal Rezerv Bankası FED’in başkanlığını yapan Jerome Powell da, Facebook’un çıkaracağı kripto para Libra ile ilgili olarak açıklama yapan son isim oldu. Bahisle ilgili olarak açıklama yapan başarılı isim, Facebook’un Libra projesine adeta tehdit üzere kelamlar sarf ederken, bu açıklamalar hem klasik finans dünyasında hem de kripto para dalında çok önemli bir yankı uyandırdı.

Facebook’un kripto para hakkında yaptığı konuşmada bilgi saklılığı ve güvenlik üzere süreçlerin kıymetine dikkat çeken başarılı isim, bu alanda Facebook’un yapacaklarının belirleyici olacağını da söz etti.

Powell’a nazaran, dünya genelinde milyarlaca kullanıcısı olan ve Whatsapp ve Instagram üzere iştirak şirketler ile tesir gücü daha da artan bu dev firmanın yaptığı hareketlerin, ilgili kurumlar tarafından çok yakından takip edilmesi gerekiyor.

Şu an için Facebook’un kripto para projesinin regülasyon kurumları tarafından pek de güzel karşılanmadığının altını çizen usta isim, Facebook’un bu kara para aklama, terör finansmanı ve vergi kaçırma noktasında nasıl bir siyaset izleyeceğinin de değerli olduğunu söz etti ve şunları ekledi:

”Eğer Facebook’un kripto para projesi para aklama ile aktif bir biçimde uğraş edemezse, o vakit bu Libra projesine yeşil ışık yakmak pek de mantıklı olmaz. O yüzden bu husus hakkında çok başarılı ataklar görmemiz gerekiyor ki ikna olalım.”

FED Lideri: Libra’ya Müsaade Verilmesi Mümkün Olmayabilir yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu