Haftaya yükselişle başlayan Dolar/TL 5,73 üzerinde işlem görüyor

Investing.com – G-20 doruğunda yine müzakere kararı alan ABD ve Çin ortasındaki temaslar sürüyor. ABD’den üst seviye yetkililerin hafta başında Çin’e gideceği ve ticaret görüşmelerinin üst seviyede devam ettireceği haberleri piyasalarda optimist karşılandı.

Merkez Bankalarının para siyasetinde değişim sinyalleri vermeleri ile yükselişe geçen piyasalarda ticaret müzakereleri haberi de olumlu karşılandı.

Yaklaşan ECB toplantısı öncesinde euro düşüşüne devam ederken dolar ise FOMC öncesi yükselişte ve ABD Dolar Endeksi bugün 97,81 düzeyine çıkarak Haziran sonrası kayıplarını sildi. Dolardaki yükseliş gelişmiş ülke paralarında bariz hissedilirken gelişen ülke paralarında ise daha karmaşık fiyatlama var.

EUR/USD 1,1126 düzeyine gerileyerek Haziran sonrası en düşüğü görürken GBP/USD İngiltere’de başbakan seçiminin yapılması sonrası sterlindeki toparlanma ile bugün kısmi yükseliş yaşıyor.

Gelişen ülke paralarından bugün ruble, won, peso ve ringit dolar karşısında hudutlu yükseliş yaşarken TL, Güney Afrika randı, rupi, zloti ve koruna ise düşüşte. Yaklaşan PPK toplantısında şuranın faiz indirimine gideceği beklentisi ve ABD’de yaptırım için senatörlerin görüşmeler yaptığı haberleri liranın bugün en çok düşüş yaşayan gelişen ülke parası olmasına neden oldu.

Haftaya yükselişle başlayan USDTRY kuru bugün birinci yarıda 5,7390 düzeyine çıkmasının akabinde son saatte 5,73 yakınında %25 alıcılı süreç görüyor.

Günün devamında ABD’den gelecek PMI ve konut sayıları izlenecek, ABD Dolar Endeksi’nin 98 düzeyini aşması durumunda global piyasalardaki dolar baskısı artabilir, USD/TRY kurunda ise 5,75 gün içi direnç olarak izleniyor.

Başa dön tuşu