Harvardlı Bilim Adamları: Bitcoin Fiyatlarındaki Yüksek Volatilite Düşüşü Tetikliyor

Daha evvel Finansal İktisat Dergisi’nde yayınlanan “Halkın Baloncukları” isimli bir araştırmada Bitcoin fiyatlarındaki yüksek volatilitenin sert düşüşü tetiklediği belirtiliyor.

Çalışma, Harvard İşletme Okulu’daki birkaç profesör tarafından yapıldı. Araştırmacılar, kripto para hayranlarının Bitcoin’i üniversal bir kıymet deposu haline geleceği ve altının yerini alacağına inanmalarına karşın dijital varlığın sert düşüşlere karşı savunmasız olduğunu belirtiyorlar.

Bitcoin fiyatlarında yakın vakitte meydana gelen parabolik yükseliş varlığın JP Morgan’ın İcra Şurası Lideri Jamie Dimon da dahil olmak üzere bir çok kişinin düşündüğü üzere bir baloncuk olmadığını kanıtlıyor. Buna rağmen fiyatlardaki yüksek volatilite dijital varlığı sert düşüşlere hamile bırakıyor.

Harvardlı bilim adamları fiyatlardaki volatilitenin muhakkak düzeylerin üzerine çıkması durumunda fiyatlardaki düşüş ihtimalinin arttığının altını çiziyorlar. Örneğin fiyat artışı yüzde 150’ye ulaştığında fiyatın sert formda düşme ihtimali yüzde 80’e kadar çıkıyor.

Son 2 yılda yüzde 2000’den fazla kıymet kazanan Bitcoin, yılın başından bu yana ise yüzde 200’den fazla bedel kazandı. Klasik piyasalarla karşılaştırma yapmak için S&P 500 endeksi son iki yılda yalnızca yüzde 20 paha kazandı.

Haber İçeriği: Harvardlı Bilim Adamları: Bitcoin Fiyatlarındaki Yüksek Volatilite Düşüşü Tetikliyor

Başa dön tuşu