IIF: Azalan jeopolitik riskler TL’nin istikrarını destekledi

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından hazırlanan raporda, azalan jeopolitik risklerin TL'nin istikrarını desteklediği belirtildi.
Kuruluşun dün tarihli değerlendirmesinde TCMB'nin Türkiye iktisadında büyüme endişelerini
dikkate alarak 425 baz puan faiz indirdiği kaydedildi. Haziran ayında Türkiye'de yıllık %15.7 olan enflasyonu Ekim ayında %9.2 iddia ettiğini vurgulayan IIF, “Temel olarak baz tesiri ve zayıf talepten kaynaklanması beklenen enflasyon düşüşü ile Türkiye cazip gerçek getiri fırsatı sunmaya devam ediyor” tabirlerini kullandı.
Raporda, Türkiye'nin CDS priminin 350 baz puan civarında kalmaya devam etmesi halinde ek faiz indirimlerinin risk temelli gerçek siyaset faizini rakiplerine nazaran düşürmeye devam edeceği, bu durumda TL'nin düşüş baskısı görebileceği kaydedildi.
IIF, öte yandan Türkiye'nin büyük ölçekli dış finansman gereksinimi ile berbatlaşan mali görünümünün kayda kıymet zorluk yarattığını belirtti. “Türkiye açısından kısa vadede temel risk otoritelerin büyümeyi düşük faiz oranları ve kredi büyümesi ile destekleme isteği. Bu durum TL'nin istikrarına ziyan verebilir” denildi.
-iDeal Haber Merkezi-

Başa dön tuşu